Motocross 25.06.2017

Haavisto seitsemäs Italiassa motocrossin EM-osakilpailussa

Jere Haavisto suoriutui hienosti Italian kovassa kuumuudessa. Kuva: MXGP

Jere Haavisto sijoittui tänä viikonloppuna Italian Ottobianossa ajetuissa motocrossin EMX250-luokan osakilpailuissa viidenneksi ja yhdeksänneksi. Kokonaistuloksissa suomalainen otti sijan seitsemän nousten samalla EM-pisteissä sijalle 11.

Motocrossin EM-sarjan kauden kuudes osakilpailu kaasuteltiin tänä viikonloppuna Italian Ottobianossa. 137 KTM Motorsportin Jere Haavisto lähti viikonloppuun EM-sarjan sijalta 13.

Lauantaina aamulla kaasuteltiin EMX250-luokan harjoitukset sekä aika-ajo. KTM-kuljettaja Jere Haavisto kellotti harjoituksiin pohja-ajan, mutta kärsi aika-ajossa hieman epäonnesta, kun pyörän etuiskunvaimennus rikkoutui. Aika-ajossa Haavisto oli lopulta oman ryhmän seitsemäs ja pääsi valitsemaan lähtöpaikkaansa sijalla 13.

EMX250-luokan ensimmäinen erä kaasuteltiin Italiassa lauantaina illalla, mutta lämpötila oli edelleen erittäin kuuma +33 astetta. DYNASET-urheilija otti loistavan lähdön ollen muutaman ensimmäisen kurvin jälkeen viidentenä. Nuorukainen ajoi kovassa helteessä tasaisen hienon erän ollen maalissa viides.

Toinen erä kaasuteltiin sunnuntaina puolen päivän aikaan ja vaikka lämpötila oli hieman lauantaita alhaisempi, oli keli todella rankka. Tällä kertaa Haavisto otti vielä edellistäkin paremman lähdön, mutta ensimmäisessä mutkassa ajautui toisen kuljettajan mukana ulkokurviin ja hävisi useamman sijoituksen ollen ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 12. Erän ensimmäiset kierrokset menivät myös hieman yli-yrittämiseksi ja Tampereen Motocrossin kuljettaja tippui huonoimmillaan jo sijalle 20. Haavisto teki kuitenkin todella kovan nousun raskaalla radalla ja raskaassa kelissä ollen maalissa lopulta sijalla yhdeksän. Viikonlopun yhteistuloksissa KTM-kuljettaja oli seitsemäs.

– Keli oli todella raskas koko viikonlopun ja olen tyytyväinen omaan kuntooni, että jaksoin puristaa molemmissa erissä hyvin loppuun asti. Tuloksellisesti tämä oli myös hyvä viikonloppu ja tästä on hyvä jatkaa kohti Portugalin osakilpailua, Haavisto kertoi päivän jälkeen.

EM-sarjassa nuorukainen nousi sijalle 11. vain seitsemän pisteen päähän kahdeksannesta sijasta.

Teksti: Jere Haaviston Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross