Motocross 27.08.2017

Haavisto rajun kaatumisen jälkeen erävoittoon

Aamun aika-ajossa Jere Haavisto kellotti nopeimman ajan 1,3 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Roni Kytöseen. Kuva: Reeta Kulo

137 KTM Motorsportin Jere Haavisto ajoi tänään sunnuntaina Alavudella kauden neljännen Motonet SM -motocrossosakilpailun. Haavisto johti MX2-luokkaa ennen Alavuden osakilpailua kolmenkymmenen pisteen erolla toisena olevaan Juuso Matikaiseen. Aamun aika-ajossa KTM-kuljettaja kellotti nopeimman ajan 1,3 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Roni Kytöseen.

Päivän ensimmäisessä erässä DYNASET-urheilija otti lähdön nimiinsä ja vei letkaa. Hän otti jo eroa takana tulleeseen Matikaiseen, mutta seitsemännellä kierroksella Haavisto teki virheen radan loppuosalla. Vauhdikkaan alamäen jälkeen notkossa nuorukaisen jalat ottivat urassa maahan kiinni ja tämän jälkeen hän oli matkustajana.

Kaatuminen oli Haaviston omien sanojen mukaan kauden pahin, mutta mies selvisi onneksi säikähdyksellä tilanteesta ja lähti jatkamaan matkaa ratavarikon kautta. Vaikka kuljettaja säilyi tilanteessa ehjänä, otti pyörä iskuja vastaan senkin edestä. Pyörän ohjaus oli pahasti vinossa, mutta Tampereen Motocrossin kuljettaja onnistui kuitenkin ajamaan maaliin yhdeksäntenä.

Ennen toista erää tilanne ei ollut paras mahdollinen ensimmäisen erän kaatumisen jälkeen, ja nuorukainen kärsi hieman pahoinvoinnista, eikä pystynyt syömään kunnolla. Toisessa erässä Haavisto onnistui kuitenkin jälleen hyvin lähdössä ja oli ensimmäisen mutkan jälkeen toisena. Nuorukainen nousikin kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella ja pystyi kontrolloimaan erää. Toisena ajanut Matikainen kiristi vauhtia hieman ennen erän puolta väliä, mutta Haavisto vastasi tähän ja ajoi selkeään erä voittoon.

– Ensimmäisessä erässä alku oli hyvää ajoa, mutta sitten lähti kyllä todella isot lipat. Kiitos valmentajalleni Jyrki Louhelle, että keho on fyysisesti hyvässä kunnossa ja kesti. Kauheasti ei tauolla naurattanut, kun meinasi olla vähän huono olo eikä ruoka maittanut. Toinen erä meni kuitenkin hyvin ja piste-ero on nyt kaksikymmentä pistettä ennen ensi viikonlopun Imatran päätösosakilpailua. Sieltä lähdetään tosissaan hakemaan uran ensimmäistä Suomen mestaruutta, Haavisto kertoi päivän jälkeen.

Päivän yhteistuloksissa nuorukainen oli kolmas.

Yhteistulokset:

1. Juuso Matikainen 47p

2. Roni Kytönen 40p

3. Jere Haavisto 37p

 SM-pisteet:

1. Jere Haavisto 177p

2. Juuso Matikainen 157p

3. Roni Kytönen 134p

Teksti: Jere Haaviston tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross