Motocross 04.09.2016

Haavisto MX2-luokan SM-pronssille

142 DYNASET Husqvarna -tiimin Jere Haavisto ajoi tänään Hyvinkäällä SM-sarjan päätösosakilpailun. Aamun aika-ajossa kuraisissa olosuhteissa Haavisto oli toiseksi nopein ja pääsi näin valitsemaan lähtöpuomiaan toisena.

Kilpailun ensimmäisessä erässä Haavisto oli kolmantena, kunnes sammutti pyöränsä ylämäessä ja tippui muutaman sijan alaspäin. Tampereen Motocrossin nuorukainen onnistui erässä nousemaan vielä toiseksi, mutta kärjessä ajanut Miro Sihvonen oli karannut jo tavoittamattomiin. Kilpailun jälkeen Haavistolle langetettiin vielä 10. sijan rangaistus hyppäämisestä heiluvalla keltaisella. Kuljettaja ei ollut itse lippua huomannut, mutta ymmärsi, että säännöt ovat sääntöjä.
Toisessa erässä Haavisto oli lähdön jälkeen toisena ja ajoi pitkään kakkossijalla noin 5-6 sekunnin päässä kärjessä ajavasta Sihvosesta. Sihvonen teki kuitenkin virheen radan loppuosalla ja kaatui. Haavisto nousi kärkeen ja ajoi tämän jälkeen selvään erävoittoon. Alkukaudesta huonosta onnesta kärsinyt Haavisto sijoittui lopulta SM-sarjassa kolmanneksi.

Seuraavaksi 142 DYNASET Husqvarna -kuljettaja kilpailee kahden viikon päästä joukkue-SM-kilpailussa Vantaalla Tampereen Motocrossin joukkueessa.

Teksti ja kuva: Jere Haaviston tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross