Motocross 13.08.2017

Haavisto kymmenes Sveitsissä

Jere Haavisto #142. Kuva: MXGP

Motocrossin EMX250-luokan kauden kahdeksas kilpailuviikonloppu ajettiin tänä viikonloppuna Sveitsin Frauenfeldissä. 137 KTM Motorsportin Jere Haavisto saapui Sveitsiin EM-pisteissä sijalla 13.

Lauantaina aamulla kaasuteltiin harjoitukset ja aika-ajot märällä radalla, minkä sade oli kastellut edeltävänä yönä. Harjoituksissa Haavisto oli oman ryhmänsä kolmas ja aika-ajossa seitsemäs.

Ensimmäinen kilpailuerä ajettiin lauantaina illalla kuivalla radalla, missä KTM-kuljettaja otti loistavan startin taistellen aivan kärkisijoista ja ensimmäisen kierroksen päätteeksi Haavisto oli viidentenä. Nuorukainen teki pienen virheen isossa kaksoishyppyrissä, minkä jätti hieman vajaaksi. Tämän jälkeen ajoon tuli hieman lisää puristusta ja DYNASET-urheilja menetti muutamia sijoja. Maalissa Haavisto oli kymmenes.

Sunnuntaina puolen päivän aikaan ajettiin toinen erä, missä Haavisto epäonnistui lähdössä, mutta hyvillä ajolinja valinnoilla pystyi kuitenkin nostamaan itsensä jo sijalle 12. ensimmäisen kierroksen päätteeksi. Erän aikana Haavisto onnistui jo nousemaan yhdeksänneksi, mutta Italian Alberto Forato ohitti Haaviston vielä muutama kierros ennen maalia ja nuorukainen oli ruutulipulla ensimmäisen erän tapaan kymmenes.

– Kaksi kertaa kymmenes ja totaalin kymppi on hyvä suoritus. Lauantaina erässä jätin kaksoishyppyrin hieman vajaaksi, kun aamulla sitä ei päässyt hyppäämään niin arvioin tilateen vain väärin. Hyvä tulos kuitenkin Sveitsin savelta ja vielä on hyvä mahdollisuus olla loppupisteissä kympin sakissa, Haavisto kertoi sunnuntaina erän jälkeen.

KTM- kuljettaja on ennen viimeistä osakilpailua sarjapisteissä jaetulla 11. sijalla. Viimeinen osakilpailu ajetaan syyskuun puolessa välissä Ranskan Villars sous ecotissa.

Teksti: Jere Haavisto tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross