Motocross 19.06.2017

Haavisto kakkonen Siilinjärvellä

Kuva: Henry Ahola

Motonet SM motocross -sarjan toinen osakilpailu kaasuteltiin viikonloppuna Siilinjärvellä. Jere Haavisto saapui Siilinjärvelle sarjajohdossa Hyvinkään osakilpailun jälkeen. Aamun aika-ajossa 137 KTM Motorsportin kuljettaja kellotti pohja-ajan, mutta nuorukaiselle langetettiin viiden sijan rangaistus heiluvilla keltaisilla hyppäämisestä.

Ensimmäisessä erässä KTM-kuljettaja otti kohtuullisen lähdön ja taittoi matkaansa neljäntenä. Kun nuorukainen oli ehtinyt nousta kilpailussa toiseksi joutui hän kovassa vesisateessa heittämään ajolasit pois. Haavisto yritti ohitusta kärjessä ajaneesta Matikaisesta useampaan kertaan, mutta ilman ajolaseja ajanut Haavisto joutui tekemään vain pisto yrityksiä. Erän puolen välin jälkeen hän onnistui kuitenkin ohituksessa ja ajoi erävoittoon.

Toisen erän startissa KTM-kuljettaja onnistui hieman edellistä paremmin ollen kolmantena, mutta tällä kertaa ajolasit menivät huuruun ja Tampereen Motocrossin kuljettaja joutui luopumaan jälleen melko pikaisesti laseista. Haavisto kaarsi vielä ratavarikolta hakemaan toisia ajolaseja, mutta pienen sekaannuksen takia niitä ei löytynyt ja nuorukainen tippui varikkopysähdyksen ansiosta kuudenneksi ajaen samalla sijalla maaliin asti.

– Aika-ajossa omaa huolimattomuutta lippumerkkien kanssa ja siitä ihan aiheellinen rangaistus. Ekassa erässä vettä tuli huolella ja vesi meni ajolasien kalvojen väliin, joten oli pakko luopua laseista. Ajattelin jo että en edes yritä ohittaa Juusoa kärjessä, mutta luonto ei antanut periksi ja oli pakko yrittää. Toisessa erässä oli hieman parempi lähtö, mutta Roni Salin pääsi hieman ajattamaan mua mutkassa ja olin kolmantena ekalla kierroksella. Tällä kertaa tosi huonoa tuuria, ja lasit meni niin pahasti huuruun, että oli pakko heittää ne taas pois. Ajattelin että meen hakemaan uudet lasit ratavarikolta ja lähden taistelemaan taas kärkisijoista, mutta ei mennyt ihan kuin elokuvissa. Silmät oli kuitenkin niin kipeät ensimmäisen erän jälkeen, että päätin turvata silmäni ja pisteet sarjassa, Haavisto kertasi päiväänsä Siilinjärvellä.

Päivän yhteistuloksissa Haavisto oli kakkonen ja johtaa sarjaa nyt 24 pisteellä ennen Karkkilan seuraavaa osakilpailua. Seuraavaksi nuorukainen suuntaa tulevana viikonloppuna Italiaan EM-sarjan kuudenteen osakilpailuun.

SM-pisteet:
1. Jere Haavisto 90p
2. Juuso Matikainen 66p
3. Roni Salin 66p

Teksti: Jere Haavisto tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross