Motocross 03.04.2017

Haavisto kakkonen Lommelissa

Jere Haavisto. Kuva: Gino Maes

137 KTM Motorsport -tiimin Jere Haavisto palasi lauantaina Belgiaan jatkamaan valmistautumistaan kahden viikon päästä alkavaan EM-sarjaan. Sunnuntaina Haavisto kilpaili Belgian liiton kilpailussa Lommelissa. Aamun aika-ajossa hän ajoi 0,2 sekunnin pohja-ajan ennen Belgian Jago Geertsiä ja valitsi päivän kilpailueriin paikkansa lähtöpuomilla ensimmäisenä.

Ensimmäisen erän startissa hän oli kolmas, mutta nousi jo ensimmäisellä kierroksella toiseksi Geertsin johtaessa. Belgialainen teki kuitenkin virheen neljännellä kierroksella ja Haavisto nousi kärkeen johtaen erää kolme kierrosta, kunnes Geerts puski takaisin ohitse. Maalissa Haavisto oli kakkonen.

Toisen erän startissa nuorukainen ampaisi kärkeen ja veti letkaa kilpailun puoleen väliin asti, kunnes teki pienen ajovirheen ja ajautui radalta pois juuttuen hieman radan vieressä olevaan rata-aitaan. Vaikka hän ei tilanteessa kaatunut niin meni hetki aikaa, kun pyörän joutui vetämään takaisin radalle. Maalissa KTM-kuljettaja oli jälleen toisena.

– Ensimmäisessä erässä ajoin vähän ehkä hölmöjä linjoja enkä pystynyt sitä kautta ihan vastaamaan Geertsille, mutta toisessa erässä oli hyvää ajoa. Se virhe oli tietysti harmi ja se katkaisi selkärangan aika totaalisesti vaikka en kaatunut, mutta vauhti pysähtyi ja jouduin nyppäämään etupyörän sen köyden alta pois, Haavisto kommentoi kilpailun jälkeen.

Seuraavaksi Haavisto kilpailee ensi viikonloppuna Harfsenissa Hollannin mestaruussarjan osakilpailussa.

Ensimmäinen erä:
1. Jago Geerts
2. Jere Haavisto
3. Mark Boot

Toinen erä:
1. Jago Geerts
2. Jere Haavisto
3. Dovydas Karka

Yhteistulokset:
1. Jago Geerts
2. Jere Haavisto
3. Dovydas Karka

Teksti: Jere Haavisto Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross