Motocross 19.02.2017

Haavisto Espanjan kisan jälkeen: “Nyt on ensimmäinen apina pois selästä”

Jere Haavisto. Kuva: Sari Laaksonen

Alhama de Murciassa Espanjassa on ajettiin tänä viikonloppuna maan motocrossin mestaruussarjan avausosakilpailu. Suomen Jere Haavisto kuittasi kilpailusta sijat 14 ja viisi.

137 KTM Motorsport tiimin Jere Haavisto oli eilen lauantaina ajetussa aika-ajossa oman ryhmänsä neljänneksi nopein ja valitsi tämän päivän kilpailueriin lähtöpaikkaansa kahdeksantena. Murciassa lauantaina paistanut aurinko vaihtui yöllä kovaan vesisateeseen ja sitä myöten savirata todella liejuiseksi. Aamun warm up -sessiossa Haavisto ei ajanut kuin kaksi kierrosta kuraista rataa ja päästi tämän jälkeen mekaanikon laittamaan pyörään kuntoon päivän ensimmäiseen kilpailuerään.

Ensimmäisen erän startissa DYNASET-lähettiläs onnistui hyvin aina lähtömutkaan asti, kunnes sisäpuolella ollut kilpakumppani kaatui ja pilasi suomalaisnuorukaisen lähdön samalla. Kilpailun ensimmäinen puolisko oli myös Haaviston omin sanoin melkoista sähläystä ja mies kaatui yhteensä viisi kertaa. Maalissa hän oli lopulta 14.

Toisen erän startti onnistui myös mainiosti ja tällä kertaa Haavisto pääsi myös lähtömutkasta kunnialla jatkamaan. KTM-kuljettaja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä ja ajoi pitkään kilpaa sijoista 2.-6. Kilpailun puolivälissä Haaviston kädet kuitenkin hieman puutuivat ja kolmen kärki pääsi karkaamaan. Viimeisillä kierroksilla vielä hyvää nousua tehnyt Michael Ivanov ohitti Haaviston näin nuorukainen oli viides maalissa.

– Ekassa erässä tuli sählättyä todella paljon ja vasta erän lopussa sain rytmistä kiinni. Toinen erä oli taas varmaan elämäni fiksuimpia vetoja, vaikka hieman kädet puutuivatkin, mutta ajoin koko ajan kyllä todella järkevästi. Nyt on ensimmäinen apina saatu selästä pois ja kilpailukausi avattua. Ensi torstaina tulen Suomeen ja sen jälkeen lähdetään kohti Belgiaa, kertasi Haavisto kilpailun jälkeen.

Teksti: Jere Haaviston Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross