Motocross 20.03.2017

Haavisto Axelin motocrosskisassa neljänneksi

Jere Haavisto kisaa parhaillaan Hollannin motocross-sarjassa. Kuva: Gino Maes

137 KTM Motorsport -tiimin Jere Haavisto jatkoi tiivistä kilpailukauttaan viikonloppuna Hollannin Axelissa. Suomalainen sijoittui haastavassa kisassa neljänneksi.

Jere Haavisto osallistui viikonloppuna Hollannin Axelissa ajettuun motocrosskilpailuun. Suomalainen oli aika-ajon kolmas Freek van der Vlistin ja Roan van de Moosdijk jälkeen.

Ensimmäisen erän lähdössä DYNASET-urheilija epäonnistui ja joutui aloittamaan kovan takaa-ajon nousten jo yhdeksänneksi, kunnes noin 15 minuutin ajon jälkeen nuorukainen kaatui mutkassa ja tippui sijalle 15. Viimeisillä kierroksilla Haavisto onnistui vielä nousemaan takaisin yhdeksänneksi.

Toiseen erään nuorukainen lähti tavoittelemaan paikkaa kolmen parhaan joukossa. Haavisto oli heti lähdössä hyvin hereillä ja tuli ensimmäiseen kurviin ensimmäisenä, mutta menetti mutkassa muutaman sijoituksen ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä. Muutaman kierroksen jälkeen hän ehti nousta jo neljänneksi, mutta sitten hiekkaradan syvissä spooreissa vaihdepoljin vääntyi niin, ettei hän pystynyt vaihtamaan vaihteita. Ruutulipulla Haavisto oli kuitenkin hienosti kolmas ohitettuaan Jago Geertsin vielä muutama kierros ennen maalia.

– Ensimmäisessä erässä otin todella huonon lähdön. Onnistuin mutkassa vähän paikkaamaan tilannetta, mutta paljon oli ohitettavaa ja vaikka tämä on todella pehmeä hiekkarata, niin jotkut paikat on todella liukkaita.Yhdessä kurvissa sitten eturengas lähti vain alta. Lopussa sain kuitenkin ihan hyvin puristettua. Toinen erä oli ajollisesti hyvä, mutta vaihdepoljin vääntyi spoorissa niin, että se otti magneeton koppaan kiinni enkä saanut kolmosta isommalle. Nämä on kuitenkin tärkeitä kisoja EM-sarjaa ajatellen, kertasi Haavisto päivän jälkeen.

Päivän yhteistuloksissa KTM-kuljettaja oli neljäs.

Tulokset:

  1. Freek van der Flist
  2. Roan van de Moosdijk
  3. Jago Geerts
  4. Jere Haavisto

Teksti: Jere Haaviston Tiedotus

Motocrosslupaus Jere Haavisto tähtää maailmanmestariksi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross