Motocross 22.02.2019

Haavisto aloitti testirupeamansa kohti EM-avausta

Ylöjärveläinen Jere Haavisto rakentaa ajoaan määrätietoisesti kohti EM-sarjaa. Kuva: Jere Haavisto & kumppanit.

Italialaiseen motocrosstiimiin täksi kaudeksi liittynyt Jere Haavisto on käynnistänyt ajo- ja testiurakkansa kohti EM-sarjaa. Ylöjärveläisen viime kausi meni pilalle olkapäävamman takia.

Haavisto suuntasi ystävänsä kanssa Ylöjärveltä Italiaan kahdeksas helmikuuta. i-Fly JK Yamaha -tiimin päämaja sijaitsee 50 kilometriä Firenzestä luoteeseen, Montecatinissa. Rannikon tuntumaan Pisaan on matkaa saman verran.

– Kaverini on mukanani seurana ja ”kokkailemassa”. Tiimin puolesta hoituvat ajamiseen liittyvät toiminnot. Treeneihinkin on irronnut sieltä mekaanikko, vaikka se ei olekaan sopimuksessa, Haavisto kertoo iloisena.

20-vuotias Haavisto vaihtoi täksi kaudeksi saksalaisen WZ Racing -tiimin KTM:n sarvista Yamahan satulaan. Pyörätyyppinä säilyi 250-kuutioinen nelitahtinen. Luokkana on edelleen Euroopan mestaruussarjan EMX250.

Haavistolle jäi viime vuodesta huono maku. Kausi oli ohi ennen kuin alkoikaan, sillä EM-sarjan avauksessa tuli pitkää toipumisjaksoa vaatinut olkapäävamma. Tiimikuviotkin menivät reisille, ja asioita ratkottiin pitkään. Niistä Haavisto ei halua puhua sen enempää. Katse on suunnattu eteenpäin.

– Tästä uudesta tiimistä minulla on tosi hyvä kuva. Kaikki pelaa ja on mennyt sovitusti tai paremmin. Mitä vain on saatavilla ajamiseen ja treeniin liittyen. On erilaisia osia pyörään, minulle tarvittaessa hierojaa ja niin edelleen.

Ajotunteja keräten

Haavisto treenaa tällä hetkellä sovitusti omalla pyörällään, jonka hän toi mukanaan Suomesta. Kotimaisemissaan Haavisto ehti ajaa pari kertaa Dynaset Offroad Areena -halliradalla.

– Sylinterinkantta pyörään on muokattu, mutta muuten se on vakio. Nyt on tärkeintä saada paljon ajotuntumaa ja testailla samalla. Olen kokeillut erilaisia iskunvaimentimia ja tankoja. Alla on kymmenisen ajopäivää ja hieman sitä enemmän tunteja, Haavisto laskeskelee.

Uuteen pyörään tottuminen on sujunut Haavistolla erinomaisesti. Se auttaa häntä tavoitteessaan ajaa paljon. Vauhtiin on aika paneutua myöhemmin.

– Meillä oli viime viikolla ensimmäinen varsinainen testipäivä. Tiimillä oli tarjota kolme erilaista keulaa (etuiskunvaimentimia) ja kaksi takaiskaria.

– Tiimillä on täysipäiväinen “iskarimekaanikko”, mikä on erittäin hyvä asia. Saamme tehtyä muutoksia ja huoltoja nopeasti.

Haavisto suoritti iskunvaimennintestiä erittäin kuluneella hiekkaradalla. Hän onkin enemmän sinut pehmeällä radalla kuin kovalla, mutta kansainvälisellä tasolla menestyminen vaatii osaamista kaikilla alustoilla. Toki Haavistolla on jo muutaman vuoden kokemus ulkomailla kilpailemisesta. Kotimaasta taskussa on MX2-luokan Suomen mestaruus kaudelta 2017.

– Minulla on selkeä ajatus, mihin suuntaan haluan pyörän kanssa mennä. Täytyy kuitenkin myöntää, etten ennen ehkä osannut sanoa, mitä haluan pyörältä tai miltä pyörä tuntuu. Olen kehittynyt siinä, mutta testaamisosaamista täytyy edelleen parantaa.

Paketti kasaan suunnitelmallisesti

Haavisto on tyytyväinen ensimmäisiin ajotunteihinsa, vaikka luonnollisesti esimerkiksi kädet ovat vielä puutuneet jonkin verran. Se on normaalia, kun alkaa ajaa tauon jälkeen.

– Tässä tätä pakettia koko ajan rakennetaan. Tarkoitus on ajaa mahdollisimman monilla erilaisilla radoilla, Haavisto luotaa.

– EM-sarja starttaa maaliskuun lopulla. Silloin olen ”tikissä”, mutta ajan todennäköisesti joitain pienempiä kisoja ennen sitä. On hyvä saada kisatuntumaa ennen tosikoitosta.

Haavisto saatetaan nähdä tänä vuonna myös MX2-luokan MM-osakilpailuissa, mutta nyt niistä ei ole ollut tiimin kanssa puhetta. Ennen treenirupeamaa maailmanmestaruussarja oli selkeä vaihtoehto.

Tiimikaveri nopeuden mittarina

Haavisto on nautiskellut olostaan Italiassa, missä kelit ovat olleet mukavat lämpötilan keikkuessa 15-20 asteessa eikä vettä ole satanut. Radat ovat myös olleet hyvässä kunnossa eivätkä liian kuivia, koska niitä on kasteltu.

– Radoilla ei ole näkyvyt kovia kuskeja vastuksena, muttei minun yksin ole tarvinnut ajaa. Ranskalainen tiimikaverini Natanael Bres saapui tänne viime viikon perjantaina. Hän ajaa MX2-luokan MM-sarjaa (Euroopan osakilpailut), Haavisto kertoo.

Entä miltä ranskalaisen vauhti vaikutti näin alkuun?

– Olen ollut häntä nopeampi.

MM-sarjat käynnistyvät Argentiinassa 2.-3. maaliskuuta. EM-sarjan avaus on vuorossa Iso-Britannian Matterley Basinissa 23.-24. maaliskuuta. EM-sarjassa on kahdeksan osakilpailua.

Teksti: Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta