Pienoisautoilu 11.06.2019

Haatanen tuplasi krossiautojen SM-sarjan toisessa osakilpailussa

2WD A-finaalin palkintokorokkeelle nousivat Joona Haatanen (1.) Karri Salmela (2.) ja Pekko Iivonen (3.). Kuva: Juha Mäki

1/10-luokan radio-ohjattavien krossiautojen SM-sarjan 2. osakilpailu saatiin ajettua menneenä viikonloppuna Vaasassa vaihtelevassa säässä.

Molempina päivinä kilpailu jouduttiin aloittamaan sateen kasteleman radan vuoksi myöhässä mutta saatiin ajettua sen jälkeen normaalisti loppuun saakka Vaasan perinteisen aurinkoisessa säässä. Sunnuntaina ajamista hankaloitti kova puuskainen tuuli joka aiheutti haasteita hypyissä.

Odotusten mukaisesti jyväskyläläinen Äänekosken pienoisautoilijoita edustava Joona Haatanen voitti molemmat ajetut luokat. Lauantaina Haatanen ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Takavetoluokan aamun harjoituksista lähtien Haatanen oli nopein radalla, vieden myös kaikki neljä alkuerälähtöä. Finaaleihin lähdettiin järjestyksessä Haatanen, Mikko Luopajärvi ja Karri Salmela. Kolminkertaisissa finaaleissa Haatanen oli selkeästi nopein kuljettaja ja vei kaikki lähdöt useamman sekunnin marginaalilla.

Toiseksi ”kaasutteli” Salmela ja kolmannesta sijasta käytiin mielenkiintoinen kisa jonka vei lopuksi ensimmäistä saviratakisaansa ajanut Pekko Iivonen. Iivonen nousi viimeisen finaalin kolmanneksi Salmelan akun hyytyessä viimeisellä kierroksella ja Luopajärvi joutui taipumaan neljänneksi.

Sunnuntai näytti menevän vuorostaan Salmelan tahdissa. Hän oli löytänyt nopeasti hyvät säädöt runsaan viikon käytössä olleeseen täysin uuteen autoon mistä Haatasella oli jo runsaan kuukauden kokemus lähinnä kovemman pidon matto- ja tekonurmiradoilta ympäri Eurooppaa, mikä näkyi harjoitusten ja alkuerien runsaissa virheissä.

Alkueristä kaksi voitti Salmela, yhden Haatanen ja yhden jämsäläinen Konsta Saarinen ja tämä oli myös lähtöjärjestys finaaleihin. Ensimmäisessä finaalissa Salmela ajoi kärjessä alusta loppuun Haatasen hiostaessa koko erän. Maalissa eroa oli alle kaksi sekunnin kymmenystä. Toisen finaalin vei Haatanen Salmelan rikkoessa tukivartensa ollessaan toisena.

Kolmannen finaalin alkukierroksilla kärkikuljettajilla tuli virheitä. Salmelan ollessa kärjessä Saarinen hyppäsi etuhyppyrissä sisälinjalle Salmelan rinnalle ja autojen ottaessa kontaktia Salmela kaatoi ja tipahti neljänneksi. Salmela sai noustua vielä erän aikana toiseksi mutta Haatanen oli karannut jo liian kauas ja vei erän sekä samalla myös osakilpailuvoiton.

Tulokset:

2WD  A-finaali
1. Joona Haatanen ÄkpaRC
2. Karri Salmela Full Speed RC
3. Pekko Iivonen KyPak.

Vaasalaiskuljettajien sijoitukset:

2WD A-Finaali (sijat 1-10)
4. Mikko Luopajärvi
6. Oskari Mäki
9. Jani Mäkinen

2WD B-Finaali (sijat 11-20)
11. Ilmari Ullakko
16. Victor Ekholm
19. Kristian Ullakko

2WD C-Finaali (sijat 21-30)
21. Kim Bengs
25. Patrik Bengs

Tarkemmat tulokset löytyvät täältä: http://www.myrcm.ch/myrcm/report/en/47081/236608.

4WD  A-finaali:
1. Joona Haatanen ÄkpaRC
2. Karri Salmela Full Speed RC
3. Konsta Saarinen AUK J-äijät

Vaasalaiskuljettajien sijoitukset:

4WD A-Finaali (sijat 1-10)
6. Mikko Luopajärvi
7. Oskari Mäki
8. Ilmari Ullakko

4WD B-Finaali (sijat 11-18)
15. Kristian Ullakko
17. Victor Ekholm
18. Jani Mäkinen

4WD C-Finaali (sijat 19-24)
22. Juhana Tuomisto

Tarkemmat tulokset löytyvät täältä: http://www.myrcm.ch/myrcm/report/en/47081/236609.

Teksti: Juha Mäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu