Ralli 31.10.2016

Haasteellinen Walesin MM-ralli toi kolmossijan ja sarjajohdon Teemu Suniselle

Teemu Suninen johtaa nyt WRC2-luokkaa. Kuva: Erik Van´t Land

Teemu Suninen ajoi Walesin mutaisissa olosuhteissa WRC2-luokan kolmanneksi, mikä riitti nostamaan jokelalaisen sarjan johtoon.

Suninen johtaa sarjaa tasapistein (120) Elfyn Evansin kanssa. Molemmilla herroilla on pisterallit tältä kaudelta ajettu. Ainoastaan haastaja, Esapekka Lappi (107) osallistuu enää tallikaverinsa Jan Kopeckyn kanssa kauden päättävään Australian ralliin.

Vain Lappi voi nousta Sunisen ohitse, mutta se tarkoittaa Australiassa sijoittumista vähintään kolmen parhaan joukkoon.

Walesin rallin päätöspäivän kuudella erikoiskokeella Sunisen tehtävänä oli tarkkailla Pontus Tidemandin vauhtia. Ruotsalainen meni kuitenkin lopussa ohi vaivaisen 1,1 sekunnin turvin, ja sijoitus vaihtui kolmanteen sijaan.

– Nyt sitten vain jännitetään kotisohvalta, tuleeko meistä maailmanmestareita, vai ei. Hienoa olisi ollut varmistaa se titteli jo täällä.

Kuva: Erik Van´t Land

Kuva: Erik Van´t Land

– Keli teki kisasta hieman hankalan. Säädöt eivät oikein mutaisissa olosuhteissa olleet parhaat. Perjantaina tuli vähän pyörähdeltyä ja aikaa hukkui. Sitten tuli vielä seitsemän tuhannesosasekunnin varaslähtökin. Paljon asioita, joita voi parantaa, mutta se on nyt myöhäistä.

Kilpailun jälkeen rallin tuomaristo otti Sunisen ja Lapin Skodat tarkempaan syyniin. Molemmat autokunnat saivat rahallisen sakon vääränlaisen kampiakselin sensorista. Team Oreca joutuu maksamaan 1 000 euroa ja Skoda Motorsport 10 000 euroa.

Kokonaisuutena Suninen summaa kautensa MM-sarjassa erittäin opettavaiseksi.

– Jos positiivisia juttuja lähtee kaivelemaan tästä, niin se on se, että johdamme sarjaa. Lapilla on yksi kisa jäljellä ja hän voi vielä tulla ohitsemme. Mutta ei tämä huono kausi ole ollut. Pienellä kokemuksella ja asiakasautolla. Hienoa, että pystyy taistelemaan tehdastiimiä vastaan.

Teksti: Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli