Road Racing 03.07.2019

Haastajista ei vastusta Kupariselle Kemorassa

Eeki Kuparinen hallitsi Kemoran olosuhteet nappaamalla kaksi voittoa Superbike-luokassa. Kuva: Motomarket Racing.

Eeki Kuparinen odotti road racingin menneestä SM-viikonlopusta erityisen mielenkiintoista,  koska tiedossa oli uusia haastajia. Kuparinen kuittasi kuitenkin voitot Superbike-luokassa molempina päivinä.

Kauden toisen SM-viikonlopun aika-ajo ajettiin kosteissa olosuhteissa Vetelin Kemorassa lauantaina. Turun Moottorikerhon Kuparinen pyrki pitämään laitteet ehjinä, sillä hän oli niin sanotusti yksin reissussa, eli ilman mekaanikkoa. Isompiin remontteihin ei olisi ollut aikaa. Kuparinen meni varovaisella ajolla toiseen lähtöruutuun. Paalun valtasi SM-sarjavierailija, Kiteen Moottoripyöräklubin Erno Kostamo.

Kuparinen odotti lauantain kilpailusta mielenkiintoista ja haastavaa viileän kelin takia, ja kyllä se liukasta olikin.

– Startin jälkeen pystyin repäisemään pienen eron muihin. Kisan puolivälin jälkeen hieman rytmi katosi kierroksella ohitettavien kanssa, mutta sain pidettyä eron takana tulevaan ja olin maalissa ensimmäisenä, Kuparinen kertasi.

Kuparisen takana kakkospaikan otti Kostamo. Kolmanneksi ajoi West Coast Racing Clubin Niko Mäkinen.

Sunnuntain keli näytti paljon paremmalta ja Kuparinen odotti, että päästään ajamaan paremmissa olosuhteissa.

– 600-kuutioisten luokassa joku laski öljyt radan loppuosalle, joten haasteita saatiin lisää. Kisa kuitenkin loppui ennen kuin se kerkisi oikein alkamaankaan kilpakumppanin kaaduttua aivan edestäni karusellissä ja homma meni yksin ajeluksi. Yritin pitää tasaista rytmiä päällä ja se onnistui, joten toinen voitto viikonlopusta saatiin, sekä täysi potti pisteitä.

Kostamon kilpailu päättyi kaatumiseen. Mäkinen ajoi toiseksi ja Imatran Moottorikerhon Juha Kallio kolmanneksi.

Nyt Kuparinen odottaa seuraavaa osakilpailua heinäkuun puolessa välissä. Se ajetaan Viron puolella Pärnun radalla, missä hän ei ole aiemmin ajanut.

– Jälleen mielenkiintoa riittää.

Tulokset

Teksti: Esko Kuparinen, Motomarket Racing / Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing