Jääspeedway 08.03.2018

Haarahiltunen suurin suosikki Varkauden jääspeedwayn PM-finaalissa

Martin Haarahiltunen on PM-finaalin suurin ennakkosuosikki. Kuva: LS-Photo

Jääspeedwayn Pohjoismaiden mestaruus 2018 ratkaistaan tulevana lauantaina Varkauden speedwaystadionilla. Kilpailun suurin ennakkosuosikki on Ruotsin Martin Haarahiltunen. Suomalaiset sukujuuret omaava Örnsköldsvikin jäägladiaattori on tällä kaudella noussut maailman kirkkaimpien tähtien joukkoon ja miehen nimi on kaikkien jääspeedwayfanien huulilla.

Vaikka Haarahiltunen on tällä hetkellä MM-sarjassa neljäntenä ja selkeästi paras länsikuskeista, on hän varsin maltillinen PM-tittelin suhteen.

– Totta kai PM-kulta on tavoitteena. Hyvänä päivänä voin sen voittaa. Mutta Niclas ja Stefan (Svensson) ovat tosi kovia kuskeja ja jos heillä on hyvä päivä, kumpi tahansa heistä voi mestaruuden viedä. Ja voihan se huippukisa olla jollakin suomalaisella. Kerrasta poikki kilpailussa kaikki on aina mahdollista, Haarahiltunen toteaa.

Haarahiltunen selvisi tällä kaudella karsinnoista ensimmäistä kertaa MM-sarjaan. Vauhti on ollut hurjaa. Kuudessa kilpailussa mies on noussut kaksi kertaa podiumille. Kauden MM-avauksessa Haarahiltunen oli toinen ja viime viikonloppuna Berliinissä hän ajoi avauspäivänä kolmanneksi. Rakettimaisen nousun taustat ovat selkeät.

– Olen harjoitellut paljon ja tehnyt kovasti töitä joka osa-alueella. Päämäärä on selkeästi mielessä ja sitä kohti tähtää kaikki tekeminen. Tiedän mitä haluan saavuttaa, mies toteaa.

– Kausi on ollut huippu hyvä. En kyllä ajatellut ennen kauden alkua, että olisin kuuden ajetun MM-kilpailun jälkeen neljäntenä.

– Uusi runko ja etuhaarukka ovat tuoneet myös lisää vauhtia. Etuhaarukka on saatu säätöihin ja se on omalta osaltaan mahdollistanut kovemmat nopeudet kurveissa, Haarahiltunen jatkaa.

– Stefan Svensson on suurin vaikuttaja menestykseni taustalla. Hän on loistava valmentaja ja valmistaa huippu renkaat. Häneltä saa aina vastaukset kaikkiin kysymyksiin. Hänen kokemuksestaan ja osaamisestaan on enemmän kuin paljon hyötyä. Iso kiitos myös isälleni Arille, joka auttaa tallilla. Tietysti kiitos myös sponsoreille, Haarahiltunen päättää.

Teksti: Tomi Nevanperä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway