Drifting 09.05.2017

Gymkhana Gridin maailman finaalin karsintakilpailu Suomeen

Vauhdikas Vermo Drift Festival järjestetään Vermon raviradalla 20.-21. toukokuuta. Kuva: Riku Tahkon Tiedotus

Suomessa tehdään moottoriurheiluhistoriaa, kun Vermossa järjestetään toukokuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna Vermo Drift Festival, jonka voittaja saa paikan Gymkhana Grid maailman finaaliin.

Gymkhana Grid on drifting- sekä katu-tuning-kuskien keskuudessa suosiota ympäri Euroopan kasvattava näyttävä kilpailumuoto. Gymkhana on alunperin Ken Blockin keksimä nimi hänen tekemilleen ajovideoille urbaanissa ympäristössä. Tarkoituksena on ajaa sladissa erilaisia esteitä väistellen ja pyöritellä donitseja. Nyt suomalaisilla on mahdollisuus päästä tutustumaan tähän urbaaniin lajiin, kun rallicrossin EM-sarjassa kisaava ja itsekin kolmena vuonna Suomea Gymkhana Gridin maailman finaalissa edustanut Riku Tahko tuo konseptin Suomeen.

– Halusin tuoda tapahtuman yhdessä Monster Energyn kanssa ensi kertaa Suomeen ja antaa suomalaisille kuskeille mahdollisuuden lähteä edustamaan meidän maata maailman finaaliin. Tapahtuma toimii siis Suomen karsintakilpailuna tämän vuoden Gymkhana Grid -finaaliin. Voittajat molemmista luokista – takaveto ja neliveto – pääsevät ajamaan muun muassa Ken Blockia ja Petter Solbergia vastaan, Tahko toteaa.

Suomessa tapahtuma toimii nimellä Vermo Drift Festival ja se järjestetään Vermon raviradan asfalttiparkkipaikalla 20.-21. toukokuuta.

– Me saatiin tapahtumalle huikea ja keskeinen paikka. Vermo tarjoaa loistavat fasiliteetit, kun meidän käytössä on ravintolat, baarit, sisävessat ja tietenkin lauantaina on megalomaaniset bileet Vermon päärakennuksen ravintolassa, Tahko hehkuttaa.

Riku Tahko on edustanut Suomea kolmesti Gymkhana Gridin maailman finaalissa. Kuva: Riku Tahkon Tiedotus

Myös kilpailijakaartista odotetaan varsin mielenkiintoista. Mukana on Suomen rallicross-kermaa kuten Toomas Heikkinen ja Toni Lukander sekä ulkomaisia kuskeja. Paikalla tullaan näkemään myös omissa lähdöissään julkkiksia, joiden nimet julkaistaan myöhemmin tällä viikolla. Takavetoluokkaan mahtuu vielä muutama osallistuja, mutta nelivetoluokkaan on vielä vapaita paikkoja.

– Nyt on hieno mahdollisuus päästä haastamaan kovia nimiä! Se mikä tekee tästä lajista mielenkiintoisen ja uudenlaisen on se, että meidän tarkoitus on yhdistää monta autoluokkaa keskenään. Säännöt mahdollistavat, että samassa luokassa voi ajaa niin crossi-, drfiting-, ralli- kuin sprint-autotkin. Eli lähes mikä vain auto soveltuu, kunhan siinä on vain turvakaari ja paremmat turvavyöt. Lisäksi toivotaan mukaan sellaisia autoja, jotka ei normaalisti mene mihinkään virallisen kilpaluokan sääntöihin, eli esimerkiksi viritysautot.

Myös rata tulee tuomaan mielenkiintoisen säväyksen vauhdikkaaseen päivään.

-Meillä on vierekkäin kaksi rataa, jotka ovat peilikuvat toisistaan. Toinen auto starttaa toiselle ja toinen toiselle radalle. Lauantaina ajetaan aika-ajot ja sunnuntaina semifinaalit ja finaalit pudotuskisoina, niin että aika-ajoissa nopein ja 16. nopein ajaa vastakkain, toinen ja 15. nopein ja niin edelleen. Ratoja vaihdetaan ja yhteen laskettu aika ratkaisee niin, että hitaampi lähtee kotiin ja nopeampi menee jatkoon. Niin kauan ajetaan, kun molemmista luokista on kaksi nopeinta jäljellä ja he kisaavat pääpalkinnosta, Tahko selventää.

Tapahtuma tulee olemaan yhdistelmä moottoriurheilua, koko perheen päiväohjelmaa sekä vauhdikasta iltabiletystä.

– Toivottavasti saadaan mukaan mahdollisimman kirjava kattaus autoja ja eri lajien faneja seuraamaan miten niin erilaiset autot pärjäävät toisiaan vastaan.

Kilpailun säännöt ja ilmoittautuminen.

Ilmoittautuminen päättyy perjantaina klo 18. Osallistumismaksu 120€.

Liput ennakkoon

Pääsyliput: 20€/päivä, kaksi päivää 35€.
Perhelippu: 50€/päivä, 2 aikuista (myös samaa sukupuolta olevat) sekä 1-3 alle 7-vuotiasta lasta.

Lisätietoa

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Riku Tahkon blogi: Gymkhana Grid – kypärä päähän ja viivalle!

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting