Rallicross 28.08.2018

GRX Tanecon tavoitteena finaali Ranskan MM-osakilpailussa

Ranskan kisa on kauden kohokohta. Luvassa on mahtava tunnelma, ja järjestäjät odottavat paikalle viikonlopun aikana jopa 70 000 katsojaa. Kuva: GRX Taneco

Rallicrossin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu ajetaan huippusuositulla Lohéacin rallicrossradalla, Ranskassa. Tallien MM-pisteissä neljäntenä olevan GRX Taneco -tiimin ”mottona” ovat tasaisuus ja hyvä suorituskyky.

Kahta Hyundai i20 Supercar -autoa rallicrossin MM-sarjassa ajattava GRX Taneco -talli on kehittynyt huimasti kauden seitsemän osakilpailun aikana. Suomalaistiimi on hyödyntänyt kokemustaan kisa kisalta yltäen joka kerta semifinaaleihin ja tullen pikku hiljaa aina vain kilpailukykyisemmäksi. Tulevan viikonlopun osakilpailussa tiimin tavoitteet on asetettu vieläkin korkeammalle, sillä tarkoituksena on päästä finaaliin saakka.

Haastavalla radalla MM-pisteistä kisaa yhteensä 24 autoa, joten luvassa on toiminnantäyteinen kisaviikonloppu, etenkin radan ensimmäisessä mutkassa. Lohéacin rallicrossradasta 33 % on asfalttia ja 66 % soraa. Huikeaa kilvanajoa ja upeaa tunnelmaa tarjoileva rata on 1,088 kilometriä pitkä, ja se tunnetaan karkeudestaan ja kuluttavuudestaan. Näin ollen rengasstrategia onkin äärimmäisen tärkeässä roolissa. Kisaviikonloppuna rallicross houkuttelee pikkuruiseen Lohéacin kylään jopa 75 000 katsojaa.

Radan tämänhetkinen, vuonna 2017 ajettu kierrosennätys on 36.095 s. Timur Timerzyanovin tähän mennessä paras sijoitus Lohéacissa on kuudes sija vuodelta 2014. Niclas Grönholm on osallistunut Ranskan osakilpailuun kahdella edellisellä kaudella, ja molemmilla kerroilla tuloksena on ollut 14. sija.

– Ranskan osakilpailu on mahtava, siellä on aivan uskomaton tunnelma, tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

– Ranskalaiset rakastavat rallicrossia, ja on ilo aina nähdä joka vuosi se innostuksen määrä. Rata on todella erilainen kuin edellisen kisan näyttämö Kanadassa, ja toivon että pystymme tällä kertaa taistelemaan kunnolla. Vaikka meidän i20 Supercarimme ovatkin nyt olleet matkalla Kanadasta takaisin Eurooppaan, molemmat kuskit ovat harjoitelleet kovaa. He ovat totaalisen valmiita – sekä fyysisesti että henkisesti – vastaamaan loppukauden haasteisiin. Kalenteri on ladattu täyteen, joten aikaa ei ole tuhlattavaksi. Annamme tiiminä kaikkemme, jotta olisimme tarpeeksi tasaisia ja nopeita päästäksemme finaaliin saakka. Olemme oppineet paljon ja edistyneet kovasti sitten kauden alun. Uskonkin että meillä on täysi syy olla luottavaisin mielin tulevien osakilpailujen suhteen, Pinomäki päättää.

– Uskon että meillä on mahdollisuudet saavuttaa hyviä tuloksia Ranskan kisassa, toteaa i20 Supercarilla ja numerolla 68 kilpaileva Niclas Grönholm ja jatkaa:

– Rata sopii meidän Hyundai i20 Supercar -autoillemme, koska meno on vakaata, eikä radalla ole tiukkoja mutkia. Olen treenannut tauon aikana tosi kovaa, ja odotan kisaa innoissani. Tunnen olevani valmis siirtymään seuraavalle tasolle.

– Kaikilla on aina kovat odotukset Lohéacista, koska se on fantastinen ja todella suosittu kisa, i20 Supercarilla ja numerolla 7 kilpaileva Timur Timerzyanov sanoo.

– Rata on lyhyt, vaikea ja melko haastava. Autojen välissä ei yleensä ole kovinkaan suurta rakoa. Kanadan osakilpailun jälkeen kovensin treeniä ja analysoin vahvuuksiani ja heikkouksiani parin viimeisen kisan osalta, jotta pystyin valmistautumaan Ranskan kisaan parhaalla mahdollisella tavalla, Timerzyanov päättää.

Ranskan osakilpailu näytetään suorana Yle TV2 -kanavalla sunnuntaina 2.9. klo 15.00 alkaen suomeksi selostettuna. Katsottavissa myös Yle Areenassa.

Aikataulu
Perjantai 31.8. 
16.00 Paraati – Lohéac
18.30 – harjoitukset
Lauantai 1.9.
10.15 – harjoitukset
14.40 – Q1, eli 1. karsintaerä
16.00 – Q2, eli 2. karsintaerä
Sunnuntai 2.9.
9.00 – lämmittelykierrokset
10.15 – Q3, eli 3. karsintaerä
11.30 – Q4, eli 4. karsintaerä
16.00 – semifinaalit ja finaali

Kuljettajien MM-pisteet (7/12)
Johan Kristoffersson – 195 pistettä
Sébastien Loeb – 140 pistettä
Timmy Hansen – 140 pistettä
Andreas Bakkerud – 139 pistettä
Petter Solberg – 139 pistettä
Mattias Ekström – 134 pistettä
Kevin Hansen – 88 pistettä
Niclas Grönholm – 86 pistettä
Janis Baumanis – 64 pistettä
Timur Timerzyanov – 55 pistettä

Tallien MM-pisteet (7/12)
PSRX Volkswagen Sweden – 334 pistettä
Team Peugeot Total – 280 pistettä
EKS Audi Sport – 273 pistettä
GRX TANECO Team – 141 pistettä
GC Kompetition – 83 pistettä
Olsbergs MSE – 57 pistettä

Teksti: GRX Taneco Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross