Rallicross 12.09.2018

GRX Tanecolla selkeät tavoitteet Latvian kisassa

Tällä hetkellä GRX Taneco -talli on tiimien MM-pisteissä neljäntenä. Niclas Grönholm on kuljettajien MM-pisteissä sijalla seitsemän ja Timur Timerzyanov täydentää kuskien kymmenen kärjen. Kuva: GRX Taneco

Rallicrossin MM-sarjan edellisessä osakilpailussa, Ranskassa, jälleen kerran semifinaaleihin yltäneet Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov ovat valmiita vieläkin parempiin saavutuksiin. Kauden 2018 yhdeksännessä, Latviassa ajettavassa osakilpailussa tiimin tavoitteena on edetä aina finaaliin saakka.

Niclas Grönholm on selvittänyt tiensä semifinaaleihin kauden jokaisessa tähän mennessä ajetuissa kahdeksassa kisassa ja yltänyt finaaliin sekä Espanjassa että Britanniassa. Timur Timerzyanov puolestaan ajoi Ranskassa kauden toistaiseksi parhaan suorituksensa, jääden vain kolmen sekunnin päähän finaalipaikasta.

GRX Taneco pitää edelleen pintansa rallicrossin MM-sarjan tehdastalleja vastaan ja edistyy tasaista tahtia. Tiimin lahjakkaat kuljettajat, Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov puolestaan paljastavat ja valjastavat käyttöönsä yhteistyössä SET Promotionin kanssa suunniteltujen i20 Supercar -autojen potentiaalin.

Biķerniekin rata sijaitsee lähellä Latvian pääkaupunkia Riikaa. Tähän aikaan vuodesta sää on yleensä leutoa, lämpötilojen vaihdellessa aamun +10 asteesta iltapäivän +25 asteeseen. Radasta 60 % on asfalttia ja 40 % soraa. 1,295 kilometriä pitkän radan tämänhetkinen kierrosennätys on 48,894 sekuntia.

Tuleva viikonloppu on kolmas kerta, kun Latvian radalla ajetaan MM-tason rallicrosskisa. Vuonna 2016 Timur Timerzyanov oli Q4-karsintojen nopein ja ylsi lopulta finaaliin saakka. Viime vuonna Niclas Grönholm puolestaan ajoi oman semifinaalilähtönsä neljänneksi.

”Odotamme innolla Latvian osakilpailua. Riika on hieno kisapaikka, ja siellä on mahtava järjestävä organisaatio. Kaksi edellistä täällä ajettua kisaa ovat olleet loistavia. Rata on aina hienosti hoidettu ja valmisteltu, mitä kuskit todella arvostavat. Ja yleisö on aina innostunutta. Tavoitteenamme on pärjätä paremmin kuin Lohéacissa, parantaa auton suorituskykyä ja saada kuskit täyteen iskuun. Lähden Riikaan positiivisella mielellä. Uskon, että pystymme siellä hyviin suorituksiin”, tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

”Riika ei ole kaukana Suomesta, joten monet faneistamme tulevat paikalle ja tunnelma on todella mahtava. Emme Ranskassa saaneet autoni säätöjä kohdilleen, eikä ajoni sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Riikassa tavoitteenamme on hyödyntää koko todellinen potentiaalimme, ajaa hyvin ja päästä finaaliin taistelemaan rinta rinnan MM-sarjan kärkinimien kanssa”, i20 Supercarilla ja numerolla 68 kilpaileva Niclas Grönholm sanoo.

”Riikan rata on mahtava, varsinkin ne soraosuudet. Olipa keli sitten märkä tai kuiva, ajo-olosuhteet ovat yleisesti ottaen hyvin vakaat. Paikalla on aina paljon yleisöä. Viikonlopun sääennuste lupaa hyviä kelejä. Tiimimme on tullut aina vain paremmaksi Ranskan osakilpailun jälkeen. Meidän onkin vain hyödynnettävä vahvuuksiamme, jotta pystymme Riikassa vieläkin parempiin suorituksiin. Kehitymme kisa kisalta. Otimme Ranskassa taas askeleen eteenpäin, emmekä aio pysähtyä siihen”, i20 Supercarilla ja numerolla 7 kilpaileva Timur Timerzyanov sanoo.

Latvian osakilpailu näytetään Yle TV2 -kanavalla sunnuntaina 16.9. klo 15.00 alkaen, suomeksi selostettuna. Katsottavissa myös Yle Areenassa.

Aikataulu
Lauantai 15.9.
09:00 – harjoitukset
12:50 – Q1, eli 1. karsintaerä
15:35 – Q2, eli 2. karsintaerä
Sunnuntai 16.9.
08:45 – lämmittelykierrokset
09:45 – Q3, eli 3. karsintaerä
11:20 – Q4, eli 4. karsintaerä
15:00 – semifinaalit ja finaali

Kuljettajien MM-pisteet (8/12)
1 Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo R) 224 pistettä
2 Andreas Bakkerud (Audi S1) 165 pistettä
3 Petter Solberg (Volkswagen Polo R) 160 pistettä
4 Timmy Hansen (Peugeot 208) 158 pistettä
5 Mattias Ekström (Audi S1) 157 pistettä
6 Sébastien Loeb (Peugeot 208) 151 pistettä
7 Niclas Grönholm (Hyundai i20) 95 pistettä
8 Kevin Hansen (Peugeot 208) 86 pistettä
9 Janis Baumanis (Ford Fiesta) 68 pistettä
10 Timur Timerzyanov (Hyundai i20) 66 pistettä

Tallien MM-pisteet (8/12)
1 PSRX Volkswagen Sweden 384 pistettä
2 EKS Audi Sport 322 pistettä
3 Team Peugeot Total 309 pistettä
4 GRX Taneco Team 161 pistettä
5 GC Kompetition 103 pistettä
6 Olsberg MSE 37 pistettä

Teksti: GRX Taneco Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross