Rallicross 24.09.2018

GRX TANECO -tallin kausi kääntymässä loppusuoralle

Niclas Grönholm on tällä hetkellä kuljettajien MM-pisteissä seitsemäntenä. Timur Timerzyanov puolestaan nousi Latvian kisan jälkeen MM-pisteiden yhdeksännelle sijalle. Kuva: GRX Taneco

GRX TANECO -tallille kauden 2018 viimeinen neljännes pyörähtää käyntiin MM-kalenterin uuden tulokkaan, eli maineikkaalla Circuit of the Americasin radalla käytävän USA:n osakilpailun myötä. Niclas Grönholm ajoi Latviassa neljänneksi, ja nyt kauden kymmenennessä osakilpailussa hän himoitsee palkintopallisijoitusta kovemmin kuin koskaan ennen.

Rallicrossin MM-sarjassa kauden 2018 viimeinen neljännes käynnistyy tulevan USA:n osakilpailun myötä, ja GRX TANECO -tiimissä vallitsee positiivinen fiilis kauden tähänastisista saavutuksista. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tallilla on kaksi Hyundai i20 Supercar -autoa, joilla kilpaillaan kokonainen täysi kausi. Ja vaikka autojen kehitystyö jatkuu edelleen, GRX TANECO:n värit on nähty viivalla kauden jokaisessa semifinaalissa. Tiimin suoritukset paranevat jatkuvasti, ja tuloksena on nyt kolme finaalipaikkaa sekä Latvian kisassa saavutettu ansaittu neljäs sija.

Seuraava askel suomalaistiimille on ensiviikonloppuna Circuit of the Americasin radalla, Teksasissa, ajettava USA:n osakilpailu. Nimekkäällä radalla järjestetään vuosittain maailman arvostetuimpia moottoriurheilutapahtumia, ja siellä ajettava rallicrossin MM-osakilpailu onkin yksi kauden kohokohdista. Kaikki kilpailijat nostavat riman mahdollisimman korkealle tutustuessaan uuteen ”temmellyskenttäänsä”. Radasta 60 % on asfalttia ja 40 % soraa. Se on pituudeltaan vain 812 metriä, mutta hiuksia nostattavan kapea ja sisältää huikean liukkaita osuuksia. Päivälämpötilojen odotetaan nousevan korkeiksi, mikä tuo lisää vaikeuselementtejä sekä kuljettajille että autoille, ja tässä kisassa kestävyys ja tasaiset suoritukset ovatkin mitä todennäköisimmin ratkaisevassa asemassa.

”Minulla on jonkin verran kokemusta amerikkalaisesta rallicrosskisatunnelmasta, ja odotankin innolla tulevan viikonlopun mahtavaa tapahtumaa. Tällaisiin kisoihin pitää lähteä tuoreella asenteella. Tiedämme, että jokainen yksityiskohta on tärkeä – ja nyt entistäkin enemmän. Tämä on uusi rata kaikille kuskeille, joten emme ole sen suhteen alakynnessä. Keli tulee kuitenkin olemaan kuuma, mikä panee autot kovalle koetukselle. Se on asia, johon meidän on kiinnitettävä erityisesti huomiota. Ja mitä tavoitteisiimme tulee, niin toivon että Latviassa saavuttamamme hieno tulos kannustaa meitä tulevissa kisoissa vieläkin parempiin suorituksiin. Tiimin motivoituneisuus on aivan uudella tasolla, ja toivomme että tämä hyvä vauhti ja noste vain jatkuu”, tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

”Tämä on uusi kisa meille kaikille, joten olemme kaikki samalla viivalla. Kisasta on tulossa rankka sekä kuskeille että autoille. Rata on lyhyt – vain 812 metriä – joten voimme odottaa tiukkoja taisteluja ja kovaa vääntöä. Luvassa on jännittävä viikonloppu, ja Latvian suorituksen jälkeen olemme hyvin luottavaisilla mielin ja palan halusta päästä taas kisaamaan. Tavoitteenamme on päästä jälleen finaaliin”, i20 Supercarilla ja numerolla 68 kilpaileva Niclas Grönholm sanoo.

”USA:n kisa on uusi haaste meille kaikille. Rata on todella lyhyt, kapea ja liukas. Olosuhteet ovat kuumat, joten tästä on tulossa hyvin vaativa viikonloppu. Autoni oli vähän huonossa kunnossa Latvian semifinaalin kontaktin takia, ja tiimi onkin tehnyt ympäripyöreitä päiviä saadakseen kaiken ajoissa korjattua. Ja se on yksi lisäsyy, jonka takia meidän on annettava kisassa kaikkemme, niin että pääsemme nauttimaan kovan työmme tuloksista”, i20 Supercarilla ja numerolla 7 kilpaileva Timur Timerzyanov sanoo.

Kooste USA:n osakilpailusta näytetään Yle TV2 -kanavalla maanantaina 1.10. klo 16.00 alkaen, suomeksi selostettuna. Katsottavissa myös Yle Areenassa.

Aikataulu (Suomen aikaa)
Lauantai 29.9.
17:00 – Harjoitukset
19:00 – Q1, eli 1. karsintaerä
21:20 – Q2, eli 2. karsintaerä
Sunnuntai 30.9.
16:45 – Lämmittelykierrokset
17:45 – Q3, eli 3. karsintaerä
19:00 – Q4, eli 4. karsintaerä
23:00 – Semifinaalit ja finaali

Kuljettajien MM-pisteet (9/12)
1. Johan Kristoffersson – 254 pistettä
2. Mattias Ekström – 181 pistettä
3. Andreas Bakkerud – 179 pistettä
4. Timmy Hansen – 178 pistettä
5. Sébastien Loeb – 176 pistettä
6. Petter Solberg – 174 pistettä
7. Niclas Grönholm – 112 pistettä
8. Kevin Hansen – 98 pistettä
9. Timur Timerzyanov – 73 pistettä
10. Janis Baumanis – 71 pistettä

Tallien MM-pisteet(9/12)
1. PSRX Volkswagen Sweden – 428 pistettä
2. EKS Audi Sport – 360 pistettä
3. Team Peugeot Total – 354 pistettä
4. GRX Taneco Team – 185 pistettä
5.GC Kompetition – 115 pistettä
6. Olsbergs MSE – 38 pistettä

Teksti: GRX Taneco Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross