Rallicross 26.11.2018

GRX TANECO -tallilla kaksijakoinen kauden päätöskisa – Suomalaistalli MM-sarjan neljänneksi

Niclas Grönholmin sijoitus kuljettajien MM-taistossa oli lopulta seitsemäs ja tallikaveri Timur Timerzyanovin kymmenes. Kuva: GRX Taneco

GRX TANECO -tiimissä ei saavutettu kaikkia Etelä-Afrikan osakilpailuun asetettuja tavoitteita, mutta semifinaaliputki kuitenkin pysyi katkeamattomana kauden loppuun saakka. Suomalaistalli sijoittui kauden 2018 tiimien MM-sarjassa neljänneksi. Niclas Grönholmin sijoitus kuljettajien MM-taistossa oli lopulta seitsemäs ja tallikaveri Timur Timerzyanovin kymmenes.

Kauden viimeisessä MM-osakilpailu vaati todellista taistelutahtoa. Etelä-Afrikan kisanäyttämö osoittautui äärimmäisen hankalaksi ja kilpailu oli kovaa. Yleisö oli kuitenkin täysillä mukana, ja katsojia hemmoteltiin huikeilla taisteluilla, kun kaikki kuskit halusivat päättää kautensa nappisuoritukseen. Vaikka GRX TANECO -tallin värejä ei nähtykään finaalikisan palkintopallilla, tiimin tavoite saada toinen i20 Supercar -autoistaan semifinaaliin täyttyi jälleen kerran.

Lauantai-päivän tiimi kuitenkin haluisi mieluummin unohtaa täysin. Vaihtelevasti sujuneiden vapaiden harjoitusten jälkeen Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov sijoittuivat Q1-karsintaerässä sijoille 8 ja 9. Q2:ssa kaksikon suoritukset eivät valitettavasti säväyttäneet. Grönholm oli 14. jäätyään ruuhkaan ja menetettyään rutkasti aikaa ensimmäisessä mutkassa. Timerzyanov puolestaan putosi rengasrikon takia sijalle 16 ja löytyi päivän päätteeksi yhteistulosten sijalta 15.

”Lähtö sujui hyvin, mutta pölyn takia näkyvyys oli todella huono. Osuin kaiteeseen juuri ennen hyppyä ja alastulo meni huonosti. Siinä puhkesi vasen takarengas. Se oli minun vikani…”, Timerzyanov kertoi pettyneenä.

Seuraava päivä toi mukanaan rutkasti lisää kovavauhtista menoa. Q3:ssa Grönholm sai hyvän lähdön, mutta jäi jälleen ensimmäisen mutkan ruuhkaan. Suomalainen taisteli kovasti saadakseen kärjen kiinni, mutta joutui tyytymään neljänteentoista sijaan, mikä puolestaan tarkoitti putoamista yhteistuloksissa 12 parhaan ulkopuolelle. Q4:ssä Grönholmin sijoitus oli kahdestoista, joten hän jäi täpärästi vaille semifinaalipaikkaa.

”Toivoin päätöskisasta paljon parempaa tulosta, mutta jäinkin ensimmäistä kertaa tällä kaudella semifinaalin ulkopuolelle”, Grönholm totesi. ”En vain onnistunut löytämään hyvää ajorytmiä koko viikonloppuna, ja joka lähdössä minulla oli isoja vaikeuksia päästä ensimmäisessä mutkassa muiden edelle, joten menetin kallisarvoista aikaa. Haluaisin kiittää GRX TANECO -tiimiä. He ovat tehneet upeaa työtä koko vuoden ajan, ja on ollut kunnia saada työskennellä heidän kanssaan.”

Timerzyanov puolestaan ajoi Q3:ssa loistavasti sijoittuen kahdeksanneksi ja nousten sen ansiosta yhteistulosten 15. sijalta yhdeksänneksi. Viimeisessä karsintaerässä venäläinen oli yhdestoista, mikä riitti semifinaalipaikkaan. Hän starttasi takarivistä, mutta raivasi tiensä ensimmäisen semifinaalilähdön neljänneksi. Se ei kuitenkaan riittänyt finaaliin saakka, mutta mies voi silti olla tyytyväinen suoritukseensa Etelä-Afrikan kisassa.

”Olen iloinen, että kausi sai näin hyvän päätöksen”, Timerzyanov sanoi hymyillen. “Onnistuimme parantamaan sijoitustamme vaikean ensimmäisen kisapäivän jälkeen, ja semifinaalipaikkani kruunasi kaiken. Finaaliin pääseminen olisi tietysti ollut aivan mahtavaa, mutta lähtöpaikka semifinaalin takarivissä oli liian suuri haaste. Tämä on ollut vaativa vuosi, ja jokainen meistä antoi kaikkensa sen eteen, että kausi olisi menestyksekäs. Haluankin kiittää koko tiimiä!”

“Mikä kausi!” GRX TANECO:n tallipäällikkö Jussi Pinomäki huudahti. “Aloitimme tyhjästä, ja olen todella ylpeä siitä, miten pitkälle olemme päässeet. Tämä oli valtaisa haaste, ja jokainen tiimin jäsen on antanut panoksensa menestyksemme eteen – he paiskivat töitä päättäväisesti ja intohimoisesti. Tämä viikonloppu oli vaikea, mutta uskon, että opimme todella paljon. Niclaksen kisa sujui kehnosti, mutta hän on kypsynyt kuljettajana ja edistynyt hienosti läpi koko kauden. Timur taas ajoi hienosti tänä viikonloppuna, etenkin Q3:ssa, ja todellakin ansaitsi semifinaalipaikkansa. Nyt kun kausi 2018 on ohi, haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet osa tätä upeaa inhimillistä ja urheilullista matkaamme, ja toivon että tämä oli vasta alkusoittoa!”

Rallicrossin MM-sarja – Etelä-Afrikka – kauden 12. osakilpailu
1. Johan Kristoffersson 4:12.787
2. Mattias Ekström +2.700
3. Sébastien Loeb +3.595
4. Kevin Hansen +6.230
5. Petter Solberg +5 kierrosta
6. Timmy Hansen +5 kierrosta

Kuljettajien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018(12/12)
1. Johan Kristoffersson – 341 pistettä
2. Mattias Ekström – 248 pistettä
3. Andreas Bakkerud – 237 pistettä
4. Sébastien Loeb – 229 pistettä
5. Petter Solberg – 227 pistettä
6. Timmy Hansen – 192 pistettä
7. Niclas Grönholm – 146 pistettä
8. Kevin Hansen – 145 pistettä
9. Janis Baumanis – 98 pistettä
10. Timur Timerzyanov – 86 pistettä

Kuljettajien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (12/12)
1. PSRX Volkswagen Sweden – 568 pistettä
2. EKS Audi Sport – 485 pistettä
3. Team Peugeot Total – 421 pistettä
4. GRX TANECO Team – 232 pistettä
5. GC Kompetition – 152 pistettä
6. Olsbergs MSE – 72 pistettä

Teksti: GRX Taneco Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross