Rallicross 21.11.2018

GRX Taneco aikoo päättää kauden tyylillä “Merkittävä kisa koko tiimille”

Kapkaupungissa selviää saavuttaako Niclas Grönholm kauden ensimmäisen podiuminsa. Kuva: GRX Taneco

Rallicrossin MM-sarjan kauden 2018 kahdestoista ja viimeinen osakilpailu ajetaan Kapkaupungissa sijaitsevalla, arvostetulla Killarneyn radalla. GRX Tanecolla toivotaan tallin molempien Hyundai i20 -autojen etenevän aina finaaliin saakka rallicrossin MM-sarjan Etelä-Afrikan osakilpailussa, joka liitettiin MM-kalenteriin vuonna 2017.

Takana on yksitoista osakilpailua, joista GRX Taneco -tallilla on plakkarissaan yhteensä yksitoista semifinaali- sekä neljä finaalipaikkaa. Tiimissä voidaankin olla todella tyytyväisiä kauden 2018 saavutuksiin. Myös Saksassa ajettu edellinen osakilpailu sujui mainiosti, ja tiimin toiveissa onkin pärjätä kauden viimeisessä osakilpailussa vielä astetta paremmin. Mikä olisikaan parempi tapa vahvistaa uudella autolla ja uudella tallilla saavutettua edistystä, kuin napata paikka palkintopallilla! Niclas Grönholmin neljännet sijat Espanjassa, Latviassa ja Saksassa ovat todiste siitä, että Hyundai i20 Supercar -auto sekä sitä kehittämään perustettu yksityistalli ovat ansainneet paikkansa tehdastiimien rinnalla. Se että GRX Tanecon molemmat autot nähtäisiin nyt finaalissa – ja sen lisäksi tulisi vielä palkintopallisijoitus – olisi ansaittu palkinto tiimin läpi koko kauden tekemästä kovasta työstä.

Etelä-Afrikan osakilpailu liitettiin mukaan rallicrossin MM-sarjaan kaudella 2017. Kisa ajetaan upealla, Killarney International Raceway -nimeä kantavalla radalla, Kapkaupungin sydämessä ja majesteettisen Pöytävuoren katveessa. Radasta 60 % on asfalttia ja 40 % soraa, ja kaikki viime kauden neitsytkisassa ajaneet kuskit pitivät radasta, sen osittain hankalista ja pölisevistä soraosuuksista huolimatta. Kierrosennätystä pitää hallussaan Johan Kristoffersson, joka kiersi 1 067 metriä pitkän radan 40,393 sekunnissa. Viikonlopuksi on luvattu helteistä ja kuivaa säätä, lämpötilan noustessa jopa yli +27 asteen.

Timur Timerzyanovin sijoitus viime vuoden kisassa oli kolmastoista ja Niclas Grönholmin puolestaan viidestoista. Tänä vuonna molemmat GRX Taneco -kuskit ovat asettaneet tavoitteensa huomattavasti korkeammalle, nimittäin paikkaan kilpailun finaalissa.

– Kausi on nyt loppusuoralla. Meillä ei juurikaan ole mahdollisuuksia muuttaa tilannetta kuljettajien tai tallien MM-taiston osalta, ja olemmekin jo suunnanneet katseet ensi kauteen, toteaa tallipäällikkö Jussi Pinomäki.

– Toisaalta, tämä on merkittävä kisa koko tiimille, koska se antaa meille mahdollisuuden päättää kausi positiivisissa merkeissä. Voimme olla ylpeitä tämän kauden suorituksestamme. Teimme parhaamme. Olemme kuitenkin myös tietoisia siitä, että töitä on vielä tehtävänä emmekä ole onnistuneet pääsemään podiumille. Siksi tavoitteenamme onkin hyvä tulos tästä kisasta. Rata on laadukas, vaikka soraosuuksia voisikin hieman parantaa. Kelin pitäisi olla poutainen, mikä on hyvä juttu. Nyt meidän pitää vain tehdä parhaamme, jotta saamme kauden tyylillä pakettiin, Pinomäki jatkaa.

Myös Niclas Grönholm on samoilla linjoilla Pinomäen kanssa.

– Meillä on ollut pitkä tauko Saksan osakilpailun jälkeen, ja minulla onkin ollut aikaa valmistautua sekä henkisesti että fyysisesti – ja lisäksi ajatella jo ensi vuottakin! Kiirettä on siis pitänyt. Odotan innolla Etelä-Afrikan kisaa. Tavoitteena on raivata tie aina finaaliin saakka ja varmistaa seitsemäs sijani kuljettajien MM-pisteissä. Killarneyn rata oli viime vuonna todella hankala, pölyn aiheuttaessa ongelmia radan soraosuuksilla. Nähtäväksi jää onko tilanne tänä vuonna yhtään parempi, i20 Supercarilla ja numerolla 68 kilpaileva Niclas Grönholm sanoo.

– Käsillä on kauden viimeinen osakilpailu, ja olen valmis taistoon, hehkuttaa i20 Supercarilla ja numerolla 7 kilpaileva Timur Timerzyanov.

– Suuntaamme Etelä-Afrikkaan nyt vasta toisen kerran, joten rata on suhteellisen uusi kaikille kuskeille. Vuonna 2017 rata oli mielenkiintoinen, mutta mureni nopeasti ja olosuhteet olivat todella vaikeat. Toivon, että kisajärjestäjät ovat onnistuneet löytämään ratkaisun, jonka ansiosta radan pinta pysyy ehjänä ja olosuhteet ovat kaikille samat. Tiimimme on valmis viimeiseen rypistykseen, eli päättämään kauden hyvällä suorituksella ja varmistamaan mahdollisimman suuren pistepotin, Timerzyanov päättää.

Etelä-Afrikan osakilpailu näytetään Yle TV2 -kanavalla sunnuntaina 25.11. klo 15.00 alkaen, suomeksi selostettuna. Lähetys on katsottavissa myös Yle Areenassa.

Aikataulu (Suomen aikaa)
Lauantai 24.11.
09:00 – Harjoitukset
13:00 – Q1, eli 1. karsintaerä
15:00 – Q2, eli 2. karsintaerä
Sunnuntai 25.11.
09:00 – Lämmittelykierrokset
10:00 – Q3, eli 3. karsintaerä
12:00 – Q4, eli 4. karsintaerä
13:30 – Nimikirjoitustenjakotilaisuus
15:00 – Semifinaalit ja finaali

Kuljettajien MM-pisteet (11/12)
1. Johan Kristoffersson – 311 pistettä
2. Mattias Ekström – 228 pistettä
3. Andreas Bakkerud – 224 pistettä
4. Petter Solberg – 221 pistettä
5. Sébastien Loeb – 205 pistettä
6. Timmy Hansen – 177 pistettä
7. Niclas Grönholm – 142 pistettä
8. Kevin Hansen – 128 pistettä
9. Janis Baumanis – 88 pistettä
10. Timur Timerzyanov – 77 pistettä

Tallien MM-pisteet(11/12)
1. PSRX Volkswagen Sweden – 532 pistettä
2. EKS Audi Sport – 452 pistettä
3. Team Peugeot Total – 384 pistettä
4. GRX TANECO Team – 222 pistettä
5. GC Kompetition – 134 pistettä
6. Olsbergs MSE – 67 pistettä

Teksti: GRX Taneco Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross