Rallicross 12.05.2019

Grönholmin talli juhli Belgian Spassa

Joni Wiman ajoi kolmanneksi Belgiassa. Kuva: GRX Team

Marcus Grönholmin GRX Taneco Team juhli Belgain Spassa ensimmäistä voittoaan rallicrossin MM-sarjassa sunnuntaina, kun tallin venäläiskuljettaja Timur Timerzyanov nousi podiumin korkeimmalle korokkeelle. Ensimmäisen voittonsa ottanutta Timerzyanovia säesti upean viikonlopun ajanut ja kolmanneksi sijoittunut Joni Wiman, joka pääsi ajamaan pitkän tauon jälkeen.

Tallipomo Grönholm riemuitsi täysillä kuljettajiensa menestystä.

– Aivan loistavaa tekemistä Timurilta ja Jonilta sekä koko meidän tiimiltä! Timur toi meidän tallille ensimmäisen voiton ja Joni näytti, että pystyy nopeasti maailman valioiden vauhtiin. Autot toimivat ja kyyti riittää mihin vaan. Onhan tämä tiimille mahtava juttu ja luo henkeä taas jatkoon, Marcus Grönholm hehkutti voiton jälkeen.

Menestys oli upeaa siinäkin mielessä, että tallin ykköskuljettaja Niclas Grönholm toipuu viikon takaisesta umpilisäkeleikkauksesta, eikä siis ollut mukana Belgiassa.

– Niclas toipuu leikkauksesta edelleen ja tuntuu, että se hiukan ottaa aikaa. Harmittaa hänen puolestaan, mutta toivotaan, että toipuminen etenee, isä Marcus kertoi poikansa tilanteesta.

Timerzyanovin voitto ja Wimanin kolmossija nostivat GRX Tanecon Teamin vain pisteen päähän MM-sarjaa johtavasta Team Hansenista.

– MM-sarjan tilanne tallien kesken on kutkuttavan tasainen ja meillä on hyvä isku nyt päällä. Odotan mielenkiinnolla mihin suuntaan Silverstonessa tilanne taas elää, Grönholm totesi.

Kuljettajien pisteissä Timerzyanov nousi kolmanneksi ja Span väliin jättänyt Niclas Grönholm on kuudentena.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu Silverstonen radalla Englannissa 24. -25. toukokuuta.

Teksti: GRX Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross