Rallicross 02.04.2017

Grönholmilla työläs startti MM-kauteen

Niclas Grönholm. Kuva: GRX/McKlein

Niclas Grönholmin ensiesiintyminen omassa GRX-tallissa rallicrossin MM-sarjan avauksessa Barcelonassa sujui uuden auton säätöjä hakiessa.

Parhaimmillaan Grönholm ylsi toisessa karsintaerässä kellottamaan kahdeksanneksi nopeimman ajan lauantaina. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun muissa erissä oli lähtöjen ja auton kanssa tekemistä. Grönholmin sijoitus oli lopulta 16.

– Ei lähtenyt sillä tavoin käyntiin kuin oli toiveissa. Auton kanssa on vielä tekemistä ja samoin lähdöissä. Nyt aloitetaan heti valmistautuminen Portugalia varten, Niclas Grönholm kertoi.

Portugalin osakilpailu on ohjelmassa kolmen viikon kuluttua. Sitä ennen GRX-tallissa paneudutaan tiivisti auton ongelmiin. Isä-Marcus Grönholmin johtamalle tallille jäi runsaasti tehtävää parantaakseen autoa.

– Lyhyt valmistautuminen näkyi kaikessa. Auto ei sittenkään ollut vielä kilpailusäädöissä. Moottorin ohjelmointi vaatii säätöä, jotta tehot saadaan ulos. Harmittaa tietysti, että valmistautumisessa aika loppui kesken, mutta joskus näin vaan käy kauden alussa, Marcus Grönholm totesi.

– Ajan heti huomenna maanantaina täällä Barcelonassa testiä. Sen jälkeen moottori viedään jatkotesteihin moottoripajalle. Toivottavasti näillä konsteilla alkaa vauhtia löytyä, tallipomo Grönholm kertoi tulevasta.

Teksti: GRX Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross