Rallicross 06.11.2019

Grönholmilla mahdollisuudet mitaliin MM-kauden finaalissa – “Nyt vielä kertaalleen kaikki likoon”

Niclas Grönholm starttaa MM-sarjan neljänneltä sijalta kauden päätöskilpailuun. Kuva: GRX Team tiedotus

Niclas Grönholm odottaa innokkaana rallicrossin MM-sarjan päätösosakilpailua, joka ajataan Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa tulevana viikonloppuna. GRX Taneco Teamin suomalalskuljettajalla on mahdollisuudet  vielä nousta kokonaispisteissä MM-sarjan mitaleille. Grönholm on sarjassa neljäntenä 22 pistettä kolmantena olevaa Kevin Hansenia perässä.

– Mieluiten sitä olisi ajanut tietysti vielä mestaruudesta, mutta nyt yritetään puskea siihen malliin, että noustaan vielä mitaleille. Kaikki pannaan varmasti peliin ja haluan päättää rikkonaisen kauden voittosäveliin, Grönholm sanoo päättäväisenä.

Grönholm joutui jättämään kauden kaksi osakilpailua väliin umpilisäkeoperaation takia ja tämä vei mahdollisuudet olla mukana mestaruustaistossa. Muutoin Grönholm on ollut vahvassa vedossa kauden osakilpailuissa. Viimeksi ajetussa Latvian kisassa suomalainen teki vakuuttavaa jälkeä ja sijoittui kakkoseksi.

– Latvian osakilpailusta on jo liki kaksi kuukautta, joten menohaluja kyllä on. Auto on toiminut hienosti radasta riippumatta ja meidän tiimi on kyllä tehnyt upeaa työtä läpi kauden. Nyt vielä kertaalleen kaikki likoon ja on hyvä päättää kausi, Grönholm toteaa.

Tallien välisissä pisteissä Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco Team on toisena ja kun ero johtavaan Team Hanseniin kasvoi jo 48 pisteeseen ennen Etelä-Afrikan osakilpailua, on hopeasija todennäköinen.

Etelä-Afrikan osakilpailun karsintaerät ajetaan lauantaina iltapäivällä ja sunnuntaiaamuna. Finaalit ovat vuorossa sunnuntaina iltapäivällä Suomen aikaa.

Teksti: GRX Team tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross