Rallicross 12.09.2019

Grönholm mitalinkiilto silmissä Latviaan

Niclas Grönholm lähtee kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun MM-sarjan neljänneltä sijalta. Kuva: GRX Team tiedotus

Rallicrossin MM-sarja lähestyy huipennustaan, kun kaksi viimeistä osakilpailua on enää ajamatta. GRX Taneco Teamin Niclas Grönholm tavoittelee vielä MM-sarjan mitalisijaa Latvian ja Etelä-Afrikan osakilpailuissa. Vahvempi usko menestykseen Grönholmilla on Latvian Riiassa ajettavassa kisassa, joka ajetaan tulevana viikonloppuna.

– Riika on ollut aina mieleinen kisa ja se tuntuu sopivan autollemmekin ehkä hiukan paremmin kuin päätösosakilpailu Etelä-Afrikassa. Nyt on vain oma suorittaminen saatava iskuun heti ensimmäisestä erästä alkaen. Vauhti kyllä autossa riittää voittoon saakka, kunhan kuski on hereillä jokaisessa erässä, Grönholm arvioi tulevia koitoksiaan lajin valiotasolla.

Ennen kauden päätöskisoja Grönholm on MM-pisteissä neljäntenä 135 pisteellään. Edellä on kolmikko Andreas Bakkerud (160p), Kevin Hansen (158p) ja Timmy Hansen (158p).

– Mitalisijaan on mahdollisuuksia, mutta se näyttää vähän vaativan apuja kärkikolmikolta, Grönholm puntaroi.

Menneeseen kauteen Grönholm on toisaalta erittäin tyytyväinen ja toisaalta sitten on varaa jossitteluunkin. Eniten suomalaista rokotti poissaolo kahdesta osakilpailusta sairausloman vuoksi, kun Grönholm joutui umpilisäkeoperaatioon ja siitä toipuminen venyikin yllättävän pitkäksi. Belgian ja Iso-Britannian toipilas seurasi sivusta, kunnes paluu Norjan osakilpailussa tapahtui kunnon rytinällä kärkikahinoihin. Grönholm juhli Norjassa finaalin voittajana, kun tuomaristo oli todennut kanssakilpailijan auton sääntöjenvastaiseksi.

– Ilman muuta kahdesta kisasta poissaolo näkyy pisteissä, sillä pistesaldoni on kasvanut muuten jokaisessa kisassa aika tasaisesti. Jossitellakin voi, jos haluaa, sillä Ruotsissa, Kanadassa ja Ranskassa olisi vauhdin puolesta ollut eväät voittaa, mutta pienet epäonnet ja omat virheet veivät ne tärkeät huippupisteet. Turha tässä on kuitenkaan mitään selitellä, Grönholm toteaa.

Latvian osakilpailun kaksi ensimmäistä karsintaerää ajetaan lauantaina ja toiset kaksi karsintaa sekä finaalit ovat vuorossa sunnuntaina.

Teksti: GRX Team tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross