Rallicross 17.09.2018

Grönholm neljänneksi Latvian MM-osakilpailussa “Minulla ei ollut mitään paineita”

GRX Tanecon neljäs sija tallien MM-pisteissä vankistui entisestään ennen kauden seuraavaa, kuun lopussa Circuit of the Americasin radalla ajettavaa osakilpailua. Kuva: GRX Taneco

Niclas Grönholmin hyvin sujunut viikonloppu rallicrossin MM-sarjan Latvian osakilpailussa huipentui siihen, kun nuorukainen ajoi Hyundai i20 Supercarillaan vakuuttavasti kisan neljänneksi. GRX Taneco -tallin toista i20 Supercar -autoa käskyttävä Timur Timerzyanov nappasi paikan semifinaaleissa.

Latvialaisfanien innostunut tuki viikonlopun aikana antoi ison buustin GRX Taneco -tiimille. Ensimmäisen kisapäivän kahdessa karsintaeräsessiossa Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov ajoivat tallin molemmat i20 Supercar -autot kymmenen parhaan joukkoon. Grönholm jopa kellotti Q2-erien kuudenneksi nopeimman ajan.

”Kaksi ensimmäistä mutkaa olivat joka kerta melko hurjia”, Grönholm kertoi. ”Se oli rankkaa, mutta selvisimme hyvin ja varmistimme melko nopeasti hyvät asetelmat semifinaaliin pääsyä ajatellen.”

Sunnuntaiaamuna Grönholm ajoi jälleen top 10:een. Timerzyanov puolestaan oli ennen Q4-karsintaerää viimeisellä jatkoon oikeuttavalla sijalla, ja paineet olivat sen mukaiset. Viimeisessä karsintaerässä GRX Tanecon suomalaiskuski sijoittui seitsemänneksi ja venäläiskuljettajakin puristi yhdennellätoista sijallaan itsensä semifinaaleihin.

Toisessa semifinaalilähdössä i20 Supercarit saivat vastaansa maailmanmestarit Johan Kristofferssonin, Mattias Ekströmin ja Petter Solbergin. Ensimmäisen mutkan jälkeen GRX Tanecon kuljettajat olivat sijoilla 4 ja 5, ja valitsivat toisistaan erilaiset strategiat: Timerzyanov ajoi jokeri-kierroksensa heti kisan alussa, kun Grönholm taas jatkoi kunnioitettavien kierrosaikojen takomista. Viimeisen kierroksen spinnauksesta kärsinyt Timerzyanov oli semifinaalin kuudes. Hänen tiimikaverinsa sen sijaan nappasi kolmannen sijan ja samalla himoitun finaalipaikan!

“Tiesimme, että semifinaalissa olisi tapahduttava jotain, jotta meillä olisi mahdollisuus päästä finaaliin”, Grönholm sanoi. “Kerrankin ensimmäinen mutka sujui osaltamme hyvin, ja tehokas strategiamme puri.”

Timerzyanov oli turhautunut karsiuduttuaan finaalista: “Tulos on pienoinen pettymys, sillä jäin nyt jälkeen tallikaveristani ja muista MM-taulukossa edelläni olevista kuljettajista. Meidän onkin löydettävä keinot, joilla pääsisimme lähemmäs kärkeä. Odotan jo innolla USA:n osakilpailua. Luvassa on hyvin erilainen rata, ja on mielenkiintoista nähdä miten siellä käy.”

Finaalissa Grönholm oli ensimmäisen mutkan jälkeen kolmantena, edellään Johan Kristoffersson ja Mattias Ekström ja takanaan kolme Peugeot 208 -kilpuria. Timmy Hansenin ja Sébastien Loebin ahdistaessa Niclas onnistui pitämän ruotsalaisen takanaan, mutta ranskalaiskuski vei pidemmän korren jokeri-kierroksilla.

”Minulla ei ollut mitään paineita”, Grönholm sanoi. ”Ajoin paljon puhtaammin kuin aiemmin viikonlopun aikana, ja onnistuin saamaan hyvän rytmin päälle. En malta odottaa USA:ta ja seuraavaa kisaa. Osa kilpakumppaneistamme oli testannut etukäteen täällä Latviassa, mutta Austinin kisaan lähdemme kaikki niin sanotusti samalta viivalta.”

GRX Taneco vankisti entisestään neljättä sijaansa tallien MM-pisteissä ennen kauden 2018 kolmea viimeistä osakilpailua. Grönholm on edelleen kuljettajien MM-pisteissä seitsemäntenä ja Timerzyanov puolestaan kuroi kiinni eroa yhdeksänteen sijaan nähden.

”Jokaisessa kisassa tavoitteenamme on ollut nähdä i20 Supercar -automme finaalissa”, tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoi.

”Kilpailu on todella kovatasoista ja meidän on uutena tiiminä vaikea lyödä itsemme läpi. Niclas on myös melko kokematon lähimpiin kilpakumppaneihinsa verrattuna. Hän kuitenkin edistyy hyvin, ja intohimonsa ja päättäväisyytensä ansiosta Niclas saavuttaakin nyt ansaitsemiaan tuloksia. Myös Timurilla suunta on ylöspäin. Olemme koko tiimi menossa oikeaan suuntaan, ja se koskee muutakin kuin pelkkiä tuloksia. Muut testasivat täällä heinäkuussa, ja kaikilla niillä, jotka olivat edellämme aina semifinaaleihin saakka, oli ollut mahdollisuus tutustua rataan etukäteen. Meillä oli siis paljon kiinniotettavaa. Semifinaalissa meillä oli kerrankin onni puolellamme ja pääsimme finaaliin. Siellä Niclas väläytti potentiaaliaan, mikä on todella positiivista tulevaisuutta ajatellen.”

Kymmenes kauden kahdestatoista MM-osakilpailusta ajetaan 28.-30.9, jolloin GRX Tanecon i20 Supercarit nähdään tositoimissa Circuit of the Americasin radalla USA:ssa.

Rallicrossin MM-sarja – Latvia – 9. osakilpailu
Johan Kristoffersson 5:01.530
Mattias Ekström +2.306
Sébastien Loeb +3.332
Niclas Grönholm +3.894
Timmy Hansen +4.647
Kevin Hansen +7.386

Kuljettajien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (9/12)
Johan Kristoffersson – 254 pistettä
Mattias Ekström – 181 pistettä
Andreas Bakkerud – 179 pistettä
Sébastien Loeb – 176 pistettä
Petter Solberg – 174 pistettä
Timmy Hansen – 163 pistettä
Niclas Grönholm – 112 pistettä
Kevin Hansen – 98 pistettä
Timur Timerzyanov – 73 pistettä…

Tallien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (9/12)
PSRX Volkswagen Sweden – 429 pistettä
EKS Audi Sport – 360 pistettä
Team Peugeot Total – 339 pistettä
GRX TANECO Team – 185 pistettä
GC Kompetition – 115 pistettä
Olsbergs MSE – 38 pistettä

Teksti: GRX Taneco Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross