Rata-ajo 05.04.2016

Gran Turismo tuo autokaunottaret RATA-SM -radoille

Gran Turismoon on ilmoittautunut tulokaskaudella peräti 19 autokuntaa. Kuva: EH Kuvat, Erkki Hautaviita

Gran Turismo ajetaan tänä vuonna lisäluokkana RATA-SM -sarjassa ainakin kahdessa avauskilpailussa Botniaringillä ja Kemorassa sekä Vauhtiajojen haastavalla katuradalla.

Gran Turismo -luokan tarkoituksena on palauttaa Suomen radoille rähisevät ohjukset yksinkertaisesti katsojien riemuksi. Luokka nousi suosioon jo ainakin kuljettajien silmissä, sillä Gran Turismoon on ilmoittautunut tulokaskaudella peräti 19 autokuntaa. Radalla nähdään näyttäviä kaunottaria kuten Lamborghini, Corvette ja Dodge Viper kilpailemassa paremmuudesta.

Ajatus luokan kehittämisestä syntyi sellaisen tarpeesta. Vallitsevan taloustilanteen takia ei uusia superurheiluautoja hankita riittävästi varsinaisen GT-luokan perustamiseksi. Suomalaisilla on kuitenkin pitkät perinteet autonrakentamisesta kilpailutoimintaan ja tätä haluttiinkin hyödyntää.

Tässä luokassa auton tulee olla tunnistettavissa yleiseen liikenteeseen tarkoitetuksi sarjavalmisteiseksi tuotantoautoksi. Hyvin pitkälti kaikki muu onkin sitten rakentajan itsensä käsissä. Konsepti on yksinkertainen. Autot ennakkokatsastetaan ja määritellään omiin nopeusluokkiin. Autoihin lisätään oman nopeusluokkansa tunnukset tuuli- ja takalasiin. Kilpailutapahtumassa jokaisella nopeusluokalla on oma rauhoitettu aika-ajosessionsa, jonka perusteella kaikki autot asetetaan lähtöruutuihin yhteislähtöä varten. Nopein lähtee paalulta, hitain viimeisestä ruudusta riippumatta nopeusluokasta. Kilpailutilanteessa ajetaan oman luokan sijoituksesta, mutta mielenkiintoa lisää radalla olevien autojen määrä. Ohitustilanteita syntyy takuuvarmasti ja taktikoinnilla on oma roolinsa lopputuloksiin. Jännitettävää riittää siis jokaisella katsojalla ja tiimin jäsenellä.

Sarja on herättänyt suurta mielenkiintoa myös sellaisten kuljettajien keskuudessa, joilla on tallessa vielä kalustoa aiemmin ajetuista luokista. Muun muassa yhden takavuosien menestysluokan eli Super2000 -luokan kalusto mahtuu Gran Turismon kehyksiin. Tämän lisäksi Suomeen on ajan saatossa ostettu ja rakennettu paljon mielenkiintoista kalustoa muun muassa STCC Touring car-, DTM- ja Saloon -luokista. Luokkaan sopii tietenkin myös varsinaiset GT-autot, esimerkiksi Porsche GT3 Cup kaikkine versioineen.

Luokan tulevaisuuden puolesta puhuu se, että Norjalla, Tanskalla, Ruotsilla, Virolla, Venäjällä ja Suomella on paljon luokkaan soveltuvaa kalustoa ja näiden maiden NEZ-edustajilla on ollut jo pidemmän aikaa keskustelua tämän tyyppisen luokan perustamiseksi. Uskommekin, että Gran Turismo -luokka tulee antamaan katsojille huimia kokemuksia nyt ja tulevaisuudessa!

Teksti: Kristiina Vaalasmaa / Pekka Säynevirta, ratasm@autourheilu.fi

Uusimmat

Lisää aiheesta