Rallisprint 15.05.2019

Goman voittoon LSK Business Park SM-sprintin nuorten luokassa

Patrik Goman oli vahvin rallisprintin nuorten luokassa, mutta Japan Motors Cupissa vauhti ei aivan riittänyt voittoon. Kuva: race.kuvat.fi.

Patrik Goman avasi asfalttikautensa hienosti Kauhavan rallisprintin SM-osakilpailussa. Goman oli ykkönen nuorten luokassa.

Goman lähti kilpailuun hieman epävarmana, sillä kilpailutauon aikana hänen autonsa huollettiin perusteellisesti läpi ja “tietenkin” auto valmistui viimeisellä viikolla, minkä takia testejä ei juuri ehditty ajaa.

Kilpailupäivän keli oli hieno. Myös kuljettajan kommentit radasta olivat positiivisia, ja useamman pyöräilykerran jälkeen ajolinjat tulivat selkeiksi.

Gomanin suunnitelmana oli ajaa kohtuullisen kovaa jo ensimmäisellä kierroksella rikkomatta autoa ja tutkien paikkoja, joissa voisi nostaa vauhtia toisella kierroksella. Gomanin ajo tulikin kohtuullisen puhtaasti läpi ja aika oli 2.26,30, mikä olisi jo riittänyt kilpailun voittoon.

Tauolla Gomanin leirissä katseltiin in-car-videoa ja analysoitiin, missä kannattaa parantaa toisella kierroksella ja käytiinpä vielä kertaalleen polkemassa radalla.

Toisella kierroksella kova yritys päälle, mikä meinasi kostautua, kun ensimmäisissä mutkissa auto lähti reiluun luisuun. Kuski sai nopealla reagoinnilla palautettua auton hallintaa, mutta toki aikaa hukkui tilanteessa. Loppukierros sujui ongelmitta ja tuloksena oli aika 2.24,59, jolla tuli nuorten luokan voitto 1.83 sekunnin erolla.

Voitto tiesi hyvää Gomanin SM-sarjatilanteelle, koska talvella hänelle tuli yksi tekniikkakeskeytys. Nyt Goman sai kilpakumppaneita kiinni, minkä takia Goman muutti suunnitelmia ja lähtee seuraavaksi Raahen SHT-rallisprinttiin. Näin ollen Gomanilta jää yksi nuorten SM-ralli väliin, koska kilpailut ovat samana päivänä.

Kakkonen Japan Motors Cupissa

Vähäisten testikilometrien takia Goman osallistui sunnuntaina Japan Motors Cupin osakilpailuun kartuttaakseen kilometrejä. Goman lähti kilpailuun maltillisemmalla riskillä, koska keli oli todella liukas eikä hän ole mukana sarjassa. Turhaanpa väkisin autoa hajoittamaan.

Gomanin ensimmäinen kierros tuli ihan hyvin ja hän oli johdossa yli sekunnin marginaalilla, vaikka Gomanin autoon oli laitettu vanhempia renkaita tähän kilpailuun.

Toisella kierroksella keli kuivui koko ajan ja ajat paranivat. Oli vaikea arvioida, kuinka paljon pitää nostaa vauhtia ja paljonko on vielä liukkaita vesipaikkoja jäljellä.

Goman onnistui parantamaan aikaansa, mutta se riitti vasta toiseen sijaan. Kärjen taistelu oli tiukka, sillä Goman hävisi voiton vain 0,2 sekunnin erolla.

– Ihan hyvä tulos ja saatiin vähän sadetreeniä ja löytyipä autostakin vielä hiukan kehiteltävää tämän testin perusteella, Goman kommentoi.

Seuraavaksi Goman siis asettuu taistelemaan voitosta Raahen SM-rallisprintissä.

Gomanin kuulumisia / videoita voi seurata tiimin Facebookista.

Teksti: Tommi Goman, Patrik Goman -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint