Rallisprint 24.08.2016

Future Cup -mestaruudet ratkaistaan tulevana viikonloppuna Rovaniemen Napapiirillä

4-Veto Cuppia koko kesän hallinneen Harri Arolan tyylinäyte Keuruulta. Kuva: Jani Kekoni

Kutkuttavan jännittävä viikonloppu on alkamaisillaan, kun asfaltilla ajettavan Future Cupin viimeinen ja mestaruudet ratkaiseva osakilpailuviikonloppu starttaa perjantaina Rovaniemen Napapiirillä.

Kisoja ajetaan viikonlopun aikana kaksi, ensimmäinen perjantaina iltapäivällä ja toinen heti perään lauantaina. Kisa-alueena viikonlopun ajan toimii Joulupukin lomakylä ja rata kiertää Napapiirin ja Santaparkin maastossa. Kuljettajia viivalla nähdään molempina päivinä reilu 140.

Future Cup -asfalttisarjassa ajetaan kesän aikana kaikkiaan 10 osakilpailua ympäri Suomen, pohjoisesta etelään. Kausi alkoi toukokuun alussa Karkkilasta ja päättyy tulevana viikonloppuna Rovaniemelle. Sarjassa ajetaan kilpaa 4-Veto Cupissa sekä 2-Veto Cupissa. Myös nuorille on oma yleiskilpailunsa.

Yleiskilpailuissa mestaruuskamppailu käy kuumimmillaan juuri tulevana viikonloppuna. Kaikki on vielä mahdollista, sillä sarjassa lopullisiin tuloksiin lasketaan mukaan 8 osakilpailun pisteet. 4-Veto Cupissa Hyvinkään UA:n Harri Arola Subarullaan on tiiviisti hallinnut ykkössijaa läpi kauden. Toisella sijalla nelivetoisissa on tällä hetkellä Oriveden UA:n Mika Myllylä ja kolmannella sijalla upean kauden nelivetosenioreissa ajanut Tenhon Jukka.

2-Veto Cupin puolella taistelu kärjessä on vieläkin tiukempaa. Piikkipaikalla tällä hetkellä on Toyota MR2:lla kilpaileva Parkanon Mikael Vuotari, joka karkasi johtoon Kokkolan kilpailuviikonlopun jälkeen. Toisella sijalla, vain pisteen päässä Mikaelista, on Harri Hietala BMW M3:lla ja kolmantena Autoliitto Härmän väreissä kisaava Mika Perttula. Neljännellä sijalla, ainoastaan seitsemän pisteen päässä ykkössijasta, on luokassa 15 kisaava Toni Vilen.

Nuorten yleiskilpailun johdossa on tällä hetkellä Laihian Jere Pensas. Kuva: Jani Kekoni

Nuorten yleiskilpailun johdossa on tällä hetkellä Laihian Jere Pensas. Kuva: Jani Kekoni

Nuorten yleiskilpailussa Laihian Jere Pensas on kovaa vauhtia uusimassa viime vuoden nuorten mestaruuden. Vastusta Jerelle antavat kuitenkin jaetulla toisella sijalla olevat Kajaanin Heikki Leinonen ja Mäntsälän Moottorikerhon Tuukka Hallia.

Sarjapisteistä nähdään kamppailemassa myös historickuljettajat. Ennen Rovaniemeä korkeimmalle sijalle historickuljettajista on noussut Kainuun Moottorikerhon Esa Lappalainen. Hän on jaetulla seitsemännellä sijalla luokassa 4 kilpailevan Jari-Matti Tiilikan ja upean sarjastartin ottaneen Jasu Saarisen (luokka 9) kanssa.

Naisten puolella sarjassa korkeimmalta sijalta löytyy European Speed and Rally Clubin Kaisa Sistonen. Kaisa nähdään sarjassa saman tehokkaan BMW M3:n ratissa kuin Hietalan Harri. Lauantaina on selvillä, ketkä kohottavat mestaruusmaljat ja ketkä nousevat bodiumille sijoille 2 ja 3. Rovaniemen Napapiirillä jännitetään, läpi koko viikonlopun.

Kotisivut:www.futurecup.fi
Instagram
Facebook

Teksti: Carita Tasanko
Kuvat: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint