Rallisprint 07.08.2017

Future Cup Lapinlahden rallisprinteissä hurjaa kilvanajoa

Future Cupin Lapinlahden osakilpailussa nähtiin vauhdikasta menoa. Kuva: Jani Kekoni

Pohjois-Savon Lapinlahden keskustan välittömässä läheisyydessä järjestetyssä ja Suomen ainoassa kokonaan asfaltilla ajettavassa kilpasarjassa Future Cupissa yhteensä 135 kilpailijaa mittasi paremmuuttaan nautinnollisen vauhdikkaalla 2,5 kilometrin mittaisella katuradalla.

Future Cup -asfalttisprintsarjan kilpailukauden 2017 neljännessä ja samalla sen viimeistä edellisessä kilpailuviikonlopussa ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut kun, hurjan yrittämisen seurauksena kyytiä saivat niin valotolpat kuin männyn kävyt. Silti dramatiikkaa ja vaikeita olosuhteita sisältäneissä kilpailuissa paremmuussjärjestys saatiin selvitettyä ja näin askelmerkit reilun kahden viikon päästä Rovaniemen Napapiirillä ajettavaan finaaliviikonloppuun ovat selvillä.

4-Veto Cupissa ralliviritteisellä Mitsubishi Lancer Evolutionilla kilpaileva Toni Kuortti nappasi kilpailukaiden seitsemännen luokkavoiton ja pystyi kaksi mestaruuspistettä kuromaan Skoda Octavia WRC -kuljettaja Jarmo Aution etumatkaa ja kolme pistettä jättämään sunnuntaisen kilpailun nopeinta Mika Myllylää. Vastaavasti lauantaisen kilpailun nopein Jukka Tenho on vain yhden pisteen palkintokorokkeen alimmasta sijasta ja näin tämä nelikko tulee ratkaisemaan ensimmäisen MestariSauna by Salvos pääpalkinnon sijainnin.

– Koska lopullisista sarjapisteistä jätetään kaksi huonointa tulosta pois, niin teoriassa 4-Veto Cupin kärkinelikko on yhdeksän pisteen sisällä ja Aution etumatka on viisi pistettä Mika Myllylään. Käytännössä Autiolle riittää top-3-luokkasijoitus mestaruuden varmistamiseen, mutta kuitenkin täytyy muistaa, että mikäli hän Rovaniemellä epäonnistuu, niin Myllylä, Kuortti ja Tenho ovat kaikki iskuetäisyydellä uuden saunan lauteille, sarjapromoottori Kari Tasanko analysoi tilannetta.

2-Veto Cupissa sarjajohtaja Mika Perttula kärsi lauantaisessa kilpailussa teknisistä murheista ja vaikka hän sunnuntain kilpailussa nappasi luokkavoiton, tipahti Toyota Corolla -kuljettaja sarjapisteissä kolmanneksi. Samalla yhden ajamattoman kilpailulähdön seurauksena myös Cuppikunkun kärkipaikka vaihtui nuorten luokan kärkimies Oskari Heikkisen 10 pisteen johtoasemaksi. Kaksivetoisissa sisupastillit ansaitsee Honda Civic -kuljettaja Timo Rajala, joka ensiksi sunnuntain avauskierroksella näytti katselijoille autonsa mätipuolta. Silti hetkeä myöhemmin auton laastaroinnin jälkeen hän onnistui nappaamaan kahdeksannen luokkavoittonsa ja nousemaan sarjapisteissä hopeasijalle, vain kolme pistettä sarjajohtoon siirtynyttä Marko Perttulaa perässä.

– Kaksivetoisissa tullaan näkemään, ehkäpä sarjamme mielenkiintoisin huipennus miesmuistiin, kun käytännössä viidellätoista kärkikuljettajalla on edelleen mahdollisuus kotiuttaa toinen MestariSauna by Salvos pääpalkinto. Vaikka Marko Perttula on nyt kolmen pisteen johtoasemassa, niin kun kaikilta vähennetään kaksi huonointa tulosta, on Mika Perttulalla ja sarjamme toisella debytantilla Jasu Saarisella parhaimmat lähtökohdat mestaruustitteliin. Kuitenkin täytyy muistaa, että mitä tahansa voi vielä Rovaniemellä tapahtua, eli mitään ei ole tässäkään luokassa ratkaistu. Se kuitenkin on selvää, että kaksivetoisissa Joulupukin pajan ympäristössä ajettavassa päätösviikonlopussa sekunnin kymmenykset tulevat näyttelemään isoa roolia, promoottori Tasanko pohtii.

Future Cup -sarjan finaalin shampanjat päästään suihkuttamaan 26.8.2017 Rovaniemellä. Kuva: Jani Kekoni

Nuorten luokassa Oskari Heikkinen oli jälleen pysäyttämätön ja onnistui täysien pisteiden lisäksi viemään kotipihaansa koristamaan kaksi Lapinlahden Autourheilijoiden antamaa sekä erittäin näyttävää sekä ennen kaikkea painavaa karhumaista palkintoa, jotka oli tehty käsityönä moottorisahaa käyttäen. Joukkuekilpailussa Hämeen Hurjat eli Jari
Lamminsivu, Aki Mansikkamäki ja Marjo-Riitta Lunden nousivat kolmossijalta neljän pisteen turvin kärkeen.

– Koko kilpailukauden erittäin vahvasti ajanut Oskari Heikkinen on viittä vaille sarjavoittaja, kun hänen todellinen karkumatkansa on tällä hetkellä jo 21 pisteen verran. Tosin koska moottoriurheilussa voi mitä tahansa sattua, niin silti viidellä kärkimiehellä on edelleen ohut sauma klikata Heikkinen valtaistuimen viimeiseltä portaalta, jolla titteli on siis
täysin omissa käsissään. Sen sijaan hopeasijasta tullaan näkemään huikea taistelu kun Niko Ahola, Jeremias Salomäki, Roope Suomalainen ja Rasmus Tuominen ovat kaikki yhdeksän pisteen sisällä toisistaan. Parhain kiinnitys hopeasijaan on tällä hetkellä Tuomisella, joka yhtä kilpailua lukuun ottamatta on ollut tiukasti sarjajohtaja Heikkisen vanavedessä,
sarjapromoottori Tasanko tuumailee.

K-Market Ounasvaaran ja K-Market Viirinkankaan kauppiailta iso kädenojennus nuorten luokan kuljettajille

Lapinlahden rallisprinteissä ilmojen herra kostutti lauantaista kilparataa siten, että usea kilpailija tarjosi katsojille muutakin kuin vauhdikasta etenemistä. Kummankin osakilpailun jälkeen yksi ja samainen mutkayhdistelmä oli kuin sodan jäljiltä kilpailijoiden menettäessä auton hallinnan ja osuessa niin valotolppiin kuin radan reunalla olleisiin puihin. Onneksi turvavarusteet osoittautuivat jälleen nimensä veroisiksi ja näin usea kilpailija joutuu seuraavan kahden viikon aikana tekemään peltitöitä.

Elokuun neljäntenä viikonloppuna Joulupukin Pajan ympäristössä ajettavissa Future Cup -asfalttisprintsarjan kauden 2017 päätöskilpailuissa Rovaniemen Urheiluautoilijoiden yhteistyökumppanit K-Market Ounasvaara ja K-Market Viirinkangas antavat poikkeuksellisen kädenojennuksen kaikille Nuorten luokan kuljettajille ja tarjoaa osallistumismaksun kumpaankin kilpailuun – ajaapa kuljettaja Future Cupin sarjapisteistä tai ei. Promoottori Kari
Tasanko pitää tekoa erittäin upeana eleenä Suomen autourheilun kehittämiseksi. Puoli vuotta sitten Tasanko itse päätti lahjoittaa voittamansa kilparengassarjan hinnan tuleville nuorten luokan menestyjille.

– Kun katsotaan nykyhetken Suomen ralliautoilun tasoa, niin voidaan todeta, että meillä menee hyvin. Autourheilun kansallinen keskusliitto on tehnyt oikeita liikkeitä panostamalla nuoriin ja se tuottaa hedelmää, kun meillä on nyt useita kovassa nosteessa olevia rallitähtiä ajamassa niin MM- ja EM-sarjan luokkien kärkisijoituksista. Uskon vakaasti, että myös Future Cupin sekä sen yhteistyökumppaneiden tuki nuorten luokan kuljettajia kohtaan on ollut vaikuttamassa asiaan. Hyvinä esimerkkeinä on se, että usea aikaisempina vuosina sarjassamme ajanut kilpailija on viimeisinä vuosina menestynyt Ralli SM-sarjan osakilpailuissa ja että vuoden 2013 Nuorten luokan mestari Juuso Nordgren on ollut erinomaisessa vauhdissa myös kansainvälisissä kilpailuissa, Tasanko analysoi.

Lapinlahden osakilpailujen televisiolähetys on nähtävissä C More Max -kanavalla torstaina 17.8.2017 klo 21 alkaen ja sen jälkeen myös sarjan kotisivuilla www.futurecup.fi.

Myös Rovaniemen ratakartat on julkaistu sarjan kotisivuilla. Ilmoittautuminen Santas’ Future Cup osakilpailuihin päättyy 20.8.2017 klo 23:59.

FUTURE-CUP 2017: Sarjatilanteet 8/10 osakilpailun jälkeen

4-Veto Cup, top-6:
1. Jarmo Autio, Skoda Octavia WRC, 132 pistettä
2. Toni Kuortti, Mitsubishi Lancer Evolution VII, 122 pistettä
3. Mika Myllylä, Mitsubishi Lancer Evolution VI, 118 pistettä
4. Jukka Tenho, Mitsubishi Lancer Evolution VI, 117 pistettä
5. Markku Viitanen, Mitsubishi Lancer Evolution VIII, 110 pistettä
6. Juho Mäki-Tammela, Mitsubishi Lancer Evolution IV, 110 pistettä

2-Veto Cup, top-6:
1. Marko Perttula, Ford Fiesta, 127 pistettä
2. Timo Rajala, Honda Civic, 124 pistettä
3. Mika Perttula, Toyota Corolla, 123 pistettä
4. Jarmo Suokko, BMW 316 Compact, 122 pistettä
5. Aki Mansikkamäki, Toyota Starlet, 120 pistettä
6. Tiina Lassila, BMW M3, 120 pistettä

Nuoret, top-5:
1. Oskari Heikkinen, Ford Fiesta 1,6, 130 pistettä
2. Niko Ahola, Toyota Corolla G6, 100 pistettä
3. Jeremias Salomäki, Suzuki Swift GTi, 96 pistettä
4. Roope Suomalainen, Suzuki Swift GTi, 96 pistettä
5. Rasmus Tuominen, Suzuki Swift Sport, 94 pistettä

Cuppikunkku, top-5:
1. Oskari Heikkinen, Ford Fiesta 1,6, 192 pistettä
2. Mika Perttula, Toyota Corolla, 182 pistettä
3. Jasu Saarinen, BMW M3, 177 pistettä
4. Jarmo Autio, Skoda Octavia WRC, 170 pistettä
5. Tarmo Ollila, Ford Escort, 169 pistettä

Joukkuekilpailu, top-5:
1. Hämeen Hurjat (Jari Lamminsivu, Aki Mansikkamäki, Marjo-Riitta Lunden), 464 pistettä
2. Team Nordpeak (Tarmo Ollila, Mikko Lassila, Tiina Lassila), 460 pistettä
3. Power Oil Team (Mika Perttula, Juha-Pekka Pesonen, Marko Perttula), 449 pistettä
4. Team Malmisepeli (Oskari Heikkinen, Heikki Leinonen, Markus Juntunen), 437 pistettä
5. Kokkolan Vetomiehet (Kari Heinua, Jarmo Autio, Sami Mukkala), 418 pistettä

– Facebook: www.facebook.com/FutureCup
– Instagram: www.instagram.com/futurecuprallisprint
– Twitter: www.twitter.com/FutureCupSprint

Future Cup asfalttisprintsarjan 2017 jäljellä olevat osakilpailut:
– 25.8.2017 – Rovaniemi #1, Rovaniemen UA
– 26.8.2017 – Rovaniemi #2, Rovaniemen UA

Osakilpailukohtaiset TV-lähetykset näkyvät C More MAX kanavalla:

Raaseporin TV-lähetys:

Nokian TV-lähetys:

 

Botniaringin TV-lähetys:

– Lapinlahti, to 17.8. klo 21:00
– Rovaniemi, to 7.9. klo 21:00

Teksti: Jari Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint