Rallicross 16.01.2018

Future Cup asfalttisprintsarjan kilpailukausi 2018 julkaistaan 5. helmikuuta

Harri Arola. Kuva: Jani Kekoni

Suomen ainoa kokonaan asfaltilla ajettava kilpasarjan kauden 2018 kuviot, säännöt ja osakilpailut julkaistaan helmikuun ensimmäisenä maanantaina, jolloin myös aukeaa ilmoittautuminen toukokuussa käynnistyvään viiden viikonlopun ja kymmenen osakilpailun mittaiseen sarjaan.

Toukokuun 12. päivä Kemoran moottoriurheilukeskuksesta käynnistyvässä ja syyskuun toinen päivä Jurvan moottoriurheiluradalle huipentuvassa, jo 16. kerran järjestettävässä aslfattisprintsarjassa kilpaillaan, perinteiseen tapaan, niin 2-veto ja 4-veto CUP voitoista kuin joukkuekilpailun sekä Cuppikunkun paremmuudesta. Kilpailukauden 2018 uutuuksina ovat mm. parisprintti sekä ns. kuuma lähtö. Lisäksi mm. autojen luokkajaossa sekä kilpailunumeroissa on muutoksia.

– Autourheilu elää voimakasta nousukautta ja sen myötä myös olemme päättäneet kokeilla uusia juttuja. Kesällä 2018 ajamme kahdella moottoriurheiluradalla ja mikäli kilpailun järjestävän seuran kanssa radasta saadaan toimiva kokonaisuus, tulemme lauantain kilpailun ajamaan ns. parisprinttinä ,eli kahden auton yhteislähtönä. Lisäksi haluamme kokeilla ns. kuumaa lähtöä, promoottori Kari Tasanko kertoo.

– Uutuutena kilpailijamme saavat koko kilpailukauden samoina pysyvät vuosinumerot, jotka sijoitetaan takasivulasiin. Näin saamme vapautettua ovista lisätilaa kilpailijan omille yhteistyökumppaneille. Myös ajettavia luokkia olemme vähentäneet ja mahdollistaneet 4-vetoluokkaan nousun uusille R-lite autoille. Lisäksi mm. senioreiden 2-vetoluokka tullaan jakamaan kahteen erilliseen luokkaan ja sitä kautta saadaan lisää konkarikuljettajia viivalle, Tasanko kertoo.

Aikaisemmista vuosista poiketen ennakkoilmoittautumista ei ole vaan ilmoittautuminen alkaa 5.2.2018 ja päättyy 30.3.2018. Silti kaikkien ilmoittautuneiden kesken arvotaan perinteikäs kilparengassarja.

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint