Rallisprint 16.01.2017

Future Cup asfalttisprintsarjan kaikki osakilpailut selvillä – Nokia ja Lapinlahti uusina osakilpailuina

Kari Tasanko sai tunnustusta tekemästään työstä rallisprintin eteen AKK:n Mestareiden Illassa. Kuva: Carita Tasanko

Vuodesta 2003 lähtien suomalaisen autourheilukansan kuumaan kesään on kuulunut supersuosittu Future Cup, jonka järjestyksessään jo huikean 15. juhlavuoden käynnistymiseen ei ole enää kuin noin sata päivää! Viidellä osakilpailupaikkakunnalla ympäri Suomen ajettavassa sarjassa kuljettajat pääsevät mittaamaan taitojaan yhteensä kymmenessä osakilpailussa – mukaan lukien kahdella uudella paikkakunnalla, kun kesäkuinen Nokia ja elokuinen Lapinlahti kutsuu pikinnan huristelijoita mittaamaan vauhtiaan uusille baanoille.

Asfalttisarja käynnistyy huhtikuun lopulla Raaseporista, josta karavaani matkaa keskikesän Nokian ja Jurvan osakilpailuviikonloppuihin. Teini-ikäiseksi ehtineen kilpasarjan juhlavuosi huipentuu elokuussa Pohjois-Savon Lapinlahden ja Rovaniemellä Joulupukin pyhätön maisemissa. Sarjapromoottori Kari Tasanko lupaa kiireistä kesää kaikille kuljettajille.

– Meidän kaikkien iloksi lämpimästi toivotan tervetulleeksi kesäkuisen Nokian ja viikkoa Suomen MM-rallin jälkeen ajettavan Lapinlahden osakilpailuviikonloput. Näin meillä on mielestäni erittäin hyvä ja kattava kokonaisuus jälleen kasassa, kun kilpailijamme saavat mitata taitojaan ja tuottaa yhteistyökumppaneilleen näkyvyyttä niin Etelä-, Itä-, Länsi- kuin Pohjois-Suomessa. Olen erittäin tyytyväinen rakentamaamme kokonaisuuteen  ja varsinkin yhteistyökumppanimme Salvoksen myöntämään Mestarisauna by Salvos korkealaatuisiin pääpalkintoihimme, Tasanko kertoo.

Jokaisesta osakilpailusta on tulossa lisätietoja asfalttisarjan kotisivuille osoitteeseen: www.futurecup.fi.

Harri Arola palkittiin AKK:n Mrstereiden illassa. Kuva: Carita Tasanko

Mestareiden illassa kunniaa vuoden 2016 voittajille – Tasangolle Autourheilun Respect -palkinto

Rallin henkisessä kehdossa, Suomen MM-rallin kilpailukeskuksessa eli Jyväskylän Paviljongissa järjestetyssä Autourheilun Kansallisen Keskusliiton palkintogaalassa Future Cup -asfalttisprintsarjan kilpailukauden 2016 menestyjät juhlivat päälavan palkintokorokkeella saavutuksiaan. Samalla Future Cup -asfalttisarjan kaliffille, Kari Tasangolle jaettiin tunnustusta tekemästään työstä rallisprintin, erityisesti asfalttirallisprintin eteen.

– Vaikka Autourheilun Kansallisen Keskusliiton Respect-palkinnossa luki minun nimeni, niin siitä huolimatta täytyy muistaa, että saamani tunnustus kuuluu kaikille niille autourheilun ihmisille, ketkä ovat panoksellaan olleet vaikuttamassa saamaani tunnustukseen. Me toimitsijat, kilpailijat, katsojat, yhteistyökumppanit sekä viranomaistahot olemme kaikki yhdessä tehneet erinomaista työtä autourheilun eteen, joten aina kun tätä tunnustusta muistelen, niin ajatuskuplassani ovat kaikki ne henkilöt, jotka ovat vuosien saatossa positiivisesti myötävaikuttaneet autourheilutapahtumien kulkuun, Tasanko kiittelee.

– Sanotaan, että autourheilu herättää suuria tunteita. Kieltämättä palkintogaalassa elettiin monta tunteikasta hetkeä – varsinkin silloin, kun sarjamme kauden 2016 parhaimmisto kävi pokkaamassa palkintonsa. Niiden tapahtumien myötä on ilo toivottaa kausi 2017 tervetulleeksi ja mikäs sen parempi startti sille on ollut kuin ennätyksellinen 55 kilpailijan ennakkoilmoittautuminen. Rehellisesti sanottuna en aikuisten oikeasti jaksa odottaa huhtikuun ensimmäistä päivää, kun nähdään todellinen kilpailijamäärä ja päästään taas nauttimaan yhdestä vauhdikkaasta autourheilukesästä kärpäsineen, Tasanko jatkaa.

Ilmoittautuminen Future Cup asfalttisarjaan päättyy 31.3.2017 klo 23:59. 55 ennakkoilmoittautuneen kesken arvotaan perinteinen rengassarja, jonka ajankohta on tammikuun viimeisenä viikonloppuna Napapiirillä ajettava Arctic Lapland Ralli.

Future Cup asfalttisprintsarja on nyt myös syvemmällä sosiaalisessa mediassa kuin koskaan. Ota meidät seurantaan!

– Facebook: www.facebook.com/FutureCup
– Instagram: www.instagram.com/futurecuprallisprint
– Twitter: www.twitter.com/FutureCupSprint

Future Cup asfalttisprintsarjan 2017 osakilpailuviikonloput:

1. 29.4.2017 – Tammisaari #1, Ekenäs-Tammisaaren-MK/UA

2. 30.4.2017 – Tammisaari #2, Ekenäs-Tammisaaren-MK/UA

3. 17.6.2017 – Nokia #1, Nokian Urheiluautoilijat ry

4. 18.6.2017 – Nokia #1, Nokian Urheiluautoilijat ry

5. 15.7.2017 – Jurva #1, Team Botnia

6. 16.7.2017 – Jurva #2, Team Botnia

7. 5.8.2017 – Lapinlahti #1, Lapinlahden Autourheilijat

8. 6.8.2017 – Lapinlahti #2, Lapinlahden Autourheilijat

9. 25.8.2017 – Rovaniemi #1, Rovaniemen UA

10. 26.8.2017 – Rovaniemi #2, Rovaniemen UA

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint