Rallisprint 12.04.2017

Future Cup asfalttisprintsarja käyntiin reilun sadan kilpailijan voimin – Laatu korvaa määrän

Viimeiset vuodet takavetoisella Toyota MR2 -kilpurilla turboahdettuja nelivetokuljettajia menestyksekkäästi kiusannut Mikael Vuotari aikoo tänäkin vuonna haastaa nelivetokuljettajat. Kuva: Jani Kekoni

Vuodesta 2003 lähtien suomalaisen autourheilukansan kuumaan kesään on kuulunut suosittu asfalttisprintsarja, jonka, järjestyksessään jo juhlallisen 15. kilpailukauden osakilpailuissa tullaan näkemään rapiat sata autourheilijaa mittaamassa paremmuuttaan kuumalla asfaltilla.

Viidellä osakilpailupaikkakunnalla ympäri Suomen ajettavassa kilpasarjassa tullaan jälleen näkemään kivenkovaa kilvanajoa niin kahdesta MESTARISAUNA by SALVOS pääpalkinnoista kuin perinteikkäistä rahapalkinnoistakin – huolimatta siitä, että sarjaan ilmoittautuneiden määrä jäi lopulta kauas odotuksista.

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Raaseporista kahdella avausosakilpailulla käynnistyvässä ja murrosikäisyyttä juhlivassa, Suomen ainoassa kokonan asfaltilla ajettavassa rallisprintsarjassa nähdään niin ajokorttia kuumeisesti odottavia nuoria, parhaimpia vauhtivuosiaan eläviä kuin seniori-ikään ehtineitä kilpailijoita mittaamassa paremmuuttaan. Katsojille on siis, jälleen kerran, luvassa paljon nähtävää, kun viivalle asettuu tyydyttävä määrä kilpailukalustoa vakioautoihin perustuvista v1600-kilpureista turboahdettuihin erikoisautoihin.

– Sarjaamme ilmoittautuneiden listaa kun luetaan, niin voidaan todeta, että vaikka määrällisesti emme yltäneet tavoitteisiimme, niin siitä huolimatta laadullisesti meillä on tulossa erittäin hienot kymmenen osakilpailua, joissa niin luokka- kuin yleiskilpailujen voitosta tullaan näkemään huikeita sekunttikamppailuja, sarjapromoottori Kari Tasanko lupaa.

– Samaan hengenvetoon on todettava, että meillä on nyt mietinnän paikka, koska esimerkiksi historic- ja seniorikuljettajat loistavat poissaolollaan. Lisäksi vain kourallinen vanhoja jermuja on tulossa viivalle, joten nyt on analysoitava miksi näin ja mitä sille asialle olisi tulevaisuudessa tehtävissä. Kuitenkin erityisen iloinen olen uusista tuttavuuksista, joita on sarjaamme ilmoittautunut erittäin kiitettävästi, Tasanko jatkaa.

Sarja alkaa Raaseporista

Jo useiden vuosien ajan Raaseporin Horsbäckin teollisuusalue on ollut rallisprintissä perinteikäs kesäkauden avaus. Tälläkin kertaa noin 3,2 km mittainen ja korkeuseroja runsaasti sisältävä katurata kutsuu kuljettajia lauantaina 29.4 klo 15 ja sunnuntaina 30.4 klo 12. Ilmoittautuminen umpaankin kilpailuun päättyy sunnuntaina 23.4.2017.

Suru-uutinen kauden kynnyksellä

Sarjamme ilmoittautumisen huipennuttua rallisprint väen keskuuteen saapui tieto pitkäaikaisen ja erittäin arvostetun kilpailija Kari Leinon menehtymisestä. Future Cup sarjaorganisaatio ottaa osaa omaisten suruun.

Tutustu vuoden 2017 asfalttisarjan kilpailijoihin täältä.

Future Cup asfalttisprintsarja on nyt myös syvemmällä sosiaalisessa mediassa kuin koskaan.
– Facebook: www.facebook.com/FutureCup
– Instagram: www.instagram.com/futurecuprallisprint
– Twitter: www.twitter.com/FutureCupSprint

Future Cup asfalttisprintsarjan 2017 osakilpailuviikonloput:
1. 29.4.2017 – Raasepori #1, Ekenäs-Tammisaaren-MK/UA
2. 30.4.2017 – Raasepori #2, Ekenäs-Tammisaaren-MK/UA
3. 17.6.2017 – Nokia #1, Nokian Urheiluautoilijat ry
4. 18.6.2017 – Nokia #1, Nokian Urheiluautoilijat ry
5. 15.7.2017 – Botniaring #1 (Jurva), Team Botnia
6. 16.7.2017 – Botniaring #2 (Jurva), Team Botnia
7. 5.8.2017 – Lapinlahti #1, Lapinlahden Autourheilijat
8. 6.8.2017 – Lapinlahti #2, Lapinlahden Autourheilijat
9. 25.8.2017 – Rovaniemi #1, Rovaniemen UA
10. 26.8.2017 – Rovaniemi #2, Rovaniemen UA

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint