Rallisprint 23.08.2017

Future Cup asfalttisprintsarja huipentuu joulupukin tiluksilla Rovaniemen Napapiirillä

Oskari Heikkinen johtaa nuorten luokkaa ennen kauden finaalia. Kuva: Jani Kekoni

15. kerran järjestetty, Suomen ainoa kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja on edennyt sen viimeiseen kilpailuviikonloppuun, kun pikipinnan erikoismiehet ja -naiset valjastavat kilpureidensa hevosvoimat käyttöönsä nyt tulevana perjantaina ja lauantaina Rovaniemen Napapiirillä ajettavissa Santa’s Future Cup finaaleissa.

Joulupukin lahjakkaan silmän alla ajettavat kilpailut käynnistyvät perjantaina klo 14 ja lauantaina klo 12. Yli 100 kilpailijaa mittaavat paremmuuttaan 2,8 kilometrin mittaisella asfalttibaanalla, jonka ajosuunta on, tuttuun tapaan, kilpailupäiväisesti käänteinen.

Panosta ei kilpailulta puutu, koska jaossa on niin maineen, kunnian kuin osakilpailukohtaisten palkintojen lisäksi kaksi MestariSauna by Salvos pääpalkintoa sekä perinteikkäitä raha- sekä muita erikoispalkintoja. Missään luokassa mitään ei ole vielä ratkaistu vaan, jälleen kerran, jännitys tiivistyy sarjan kymmennen ja viimeisen osakilpailun viimeisen lähdön viimeiseen kilpailijaan eli Mika Myllylään.

4-Veto Cupissa Jarmo Autio on 10 pisteen karkumatkalla ennen Toni Kuorttia ja 14 pisteen päässä Mika Myllylää. Näin ollen ensimmäinen MestariSauna by Salvos pääpalkinto on tyrkyllä Aution tiluksille Kokkolaan, mutta vain jos Skoda Octavia WRC -autolla ajava sarjamme yksi debytanteista epäonnistuu tai kärsii teknisistä murheista. 2-veto Cupissa tilanne on tiukempi, kun noin kymmenellä kilpailijalla poreilee ajatuskuplissa uuden saunan sijainti.

Nuorten luokassa Oskari Heikkinen on ajanut kanssakilpailijoilleen jäljet selkään ja suvereenisesti 30 pisteen marginaalilla hallitsee luokkaansa ja näin ollen käytännössä nuorukaiselle riittää rutiinisuoritus mestaruustitteliin. Sen sijaan kakkossijasta tullaan näkemään tiukkaa puristusta radan viimeisille metreille saakka, kun neljä lahjakasta nuorta tulevaisuuden tähteä on kuuden pisteen sisällä.

Myös Cuppikunkkussa Oskari Heikkinen komeilee 10 pisteen turvin paalupaikalla. Koska tässä kilpailumuodossa kaikki ajosuoritukset lasketaan lopullisiin pisteisiin, niin käytännössä se tarkoittaa sitä, että Heikkinen ei voi lähteä nautiskellen noutamaan Nuorten luokan mestaruutta, vaan hänenkin on laitettava kaikki osaamisensa peliin pitääkseen mm. Mika Perttula ja Jasu Saarinen takanaan.

Eikä yhtään heikompaa kilvanajoa nähdä myös joukkuekilpailun suhteen, kun Hämeen Hurjat Jari Lammisivu, Aki Mansikkamäki ja Marjo-Riitta Lunden lähtevät neljän pisteen turvin tavoittelemaan voittoa. Sanansa on varmasti sanottavana hopeasijalla tällä hetkellä olevalla Team Nordpeakilla, jonka Tarmo Ollilalla sekä Mikko ja Tiina Lassilalla on elämänsä mahdollisuus nousta haastajana voittoon. Lisäksi Power Oil Team, Team Malmisepeli ja Kokkolan Vetomiehet ovat kaikki iskuetäisyyden päässä, joten voidaan todeta, että vaikka kyseessä on Future Cup asfalttisprintsarjan finaaliviikonloppu, niin kukaan kuljettaja ei voi varmistellen matkaan startata.

– Kilparata näyttää ratakartan mukaan erittäin mielenkiintoiselta, kun reitillä on aikaisemmilta vuosilta tuntematonta uutta osuutta sekä myös uusia korkeuseroja. Näin ollen haastetta tulee kaikilla riittämään ja mikä tärkeintä, mestaruudet ovat kaikki vielä avoinna ja täysin kuljettajien omissa käsissä. Tulemme siis näkemään erittäin vauhdikkaan huipennuksen, mikä sarjassamme on jo vuosia ollut sen ominaispiirre, promoottori Kari Tasanko kertoo.

Kun lauantaina paremmuusjärjestys on selvillä, hevosvoimat laitettu lepotilaan, shampanjat suihkuteltu ja menestyjät nostaneet hanskat kattoon, niin kilpailun super-ek käynnistyy klo 21 alkaen VIP-teltan iltabileillä, jossa Putkiradio band lyö tahtia.

Future Cup -asfalttisprintsarjan perinteikäs palkintogaala järjestetään marraskuun 11. päivä Sastamalan Hotelli Ellivuoressa, jossa tilaisuus alkaa lounaalla sekä kuluvan kilpailukauden tiukalla analyysillä. Sitä seuraa promoottorin puhe, jossa kuullaan kauden 2018 suunnitelmat. Tämän jälkeen selät pestään niin ranta- kuin hotellin omissa saunoissa, jonka jälkeen päästään itse asiaan, eli palkintopöydän putsaukseen ja mestaruusjuoman kilistelyyn.

Santa’s Future Cup osakilpailujen lähtöluettelot ovat nähtävissä Oopsware -tuloslaskentayrityksen kotisivuilla. Samassa osoitteessa sijaitsee myös kilpailun aikainen tulospalvelu.

FUTURE-CUP 2017: Sarjatilanteet 8/10 osakilpailun jälkeen

4-Veto Cup, top-6:
1. Jarmo Autio, Skoda Octavia WRC, 132 pistettä
2. Toni Kuortti, Mitsubishi Lancer Evolution VII, 122 pistettä
3. Mika Myllylä, Mitsubishi Lancer Evolution VI, 118 pistettä
4. Jukka Tenho, Mitsubishi Lancer Evolution VI, 117 pistettä
5. Markku Viitanen, Mitsubishi Lancer Evolution VIII, 110 pistettä
6. Juho Mäki-Tammela, Mitsubishi Lancer Evolution IV, 110 pistettä

2-Veto Cup, top-6:
1. Marko Perttula, Ford Fiesta, 127 pistettä
2. Timo Rajala, Honda Civic, 124 pistettä
3. Mika Perttula, Toyota Corolla, 123 pistettä
4. Jarmo Suokko, BMW 316 Compact, 122 pistettä
5. Aki Mansikkamäki, Toyota Starlet, 120 pistettä
6. Tiina Lassila, BMW M3, 120 pistettä

Nuoret, top-5:
1. Oskari Heikkinen, Ford Fiesta 1,6, 130 pistettä
2. Niko Ahola, Toyota Corolla G6, 100 pistettä
3. Jeremias Salomäki, Suzuki Swift GTi, 96 pistettä
4. Roope Suomalainen, Suzuki Swift GTi, 96 pistettä
5. Rasmus Tuominen, Suzuki Swift Sport, 94 pistettä

Cuppikunkku, top-5:
1. Oskari Heikkinen, Ford Fiesta 1,6, 192 pistettä
2. Mika Perttula, Toyota Corolla, 182 pistettä
3. Jasu Saarinen, BMW M3, 177 pistettä
4. Jarmo Autio, Skoda Octavia WRC, 170 pistettä
5. Tarmo Ollila, Ford Escort, 169 pistettä

Joukkuekilpailu, top-5:
1. Hämeen Hurjat (Jari Lamminsivu, Aki Mansikkamäki, Marjo-Riitta Lunden), 464 pistettä
2. Team Nordpeak (Tarmo Ollila, Mikko Lassila, Tiina Lassila), 460 pistettä
3. Power Oil Team (Mika Perttula, Juha-Pekka Pesonen, Marko Perttula), 449 pistettä
4. Team Malmisepeli (Oskari Heikkinen, Heikki Leinonen, Markus Juntunen), 437 pistettä
5. Kokkolan Vetomiehet (Kari Heinua, Jarmo Autio, Sami Mukkala), 418 pistettä

– Facebook: www.facebook.com/FutureCup
– Instagram: www.instagram.com/futurecuprallisprint
– Twitter: www.twitter.com/FutureCupSprint

Osakilpailukohtaiset TV-lähetykset näkyvät C More MAX kanavalla. Rovaniemen kilpailu näytetään to 7.9. klo 21:00.

Raaseporin kilpailu

Nokian kilpailu

 

Botniaringin kilpailu

 

Lapinlahden kilpailu

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint