Rallisprint 14.12.2016

Future Cup 15-vuotisjuhlavuoteen tutuin kuvioin – Pääpalkinto julkaistaan jouluaattona

Suomen ainoa kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja viettää tulevana kesänä 15-vuotisjuhliaan. Kuva: Jani Kekoni

Murrosikäiseksi ehtinyt Suomen ainoa kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja viettää tulevana kesänä juhlavuotta aikaisemmilta vuosilta tutuin tavoin; Suurta suosiota kilpailijoiden keskuudessa nauttiva, nopeatempoinen autourheilusarja starttaa huhtikuun lopussa Raaseporista, josta se keskikesän Nokian ja Jurvan osakilpailuviikonloppujen kautta matkaa kohti Rovaniemen Napapiirillä ajettavaa kilpailukauden huipentumaa.

Vuonna 2003 ensimmäisen kerran ajettu asfalttisarja on kuluneen 14 kilpailukauden aikana kehittynyt formaatiksi, joka on kuljettajien lisäksi myös katsojien sekä järjestäjien mieleen. 3-4 kilometrin mittaisilla, pikipintaisilla katuradoilla ajettavassa sarjassa teineistä pappaikäisiin olevat tytöt ja pojat sekä naiset ja miehet kilpailevat kaksipäiväisissä osakilpailuviikonlopuissa paremmuudestaan ralleista tutuilla taivartavasten rallisprintteihin rakennetuilla erikoisautoilla.

Future Cup asfalttisprintsarjassa kilpaillaan, aikaisempien vuosien tapaan, kilpurin vetotavan mukaisesti 4-veto ja 2-veto Cupissa sekä joukkuekilpailussa ja Cuppikunkussa. Lisäksi 15-18-vuotiaat nuoret ajavat omassa yleiskilpailussaan. Tulevalle 15-juhlavuodelle odotetaan jälleen ennätysmäärää osallistujia, koska jouluaattona julkaistavasta Cuppikunkun pääpalkinnosta on kaikilla sarjaan ilmoittautuneilla tasavertaiset mahdollisuudet saavuttaa.

Sarjasäännöt julkaistu – Perinteinen rengassarja arvotaan ennakkoilmoittautuneiden kesken

Future Cup asfalttisprintsarjaan voi osallistua Autourheilun Kansallisen Keskusliiton lisenssin omaava, yli 15-vuotias henkilö autolla, joka täyttää rallin tai rallisprintin säännöt. Luokkia on yhteensä 26, joista uutuutena on yleisen ja junioritason kuljettajien jakama, mutta sarjan ulkopuolinen, tasa-aika-luokka. Perinteiseen tapaan tulevan kesän kilpailuissa tullaan
jälleen monipuolisesti näkemään kilpailukalustoa aina iäkkäistä, mutta silti nopeista historic-autoista moderneihin turboahdettuihin sekä ennen kaikkea huipputehokkaisiin nelivetoisiin superautoihin saakka.

Kauden 2017 Future Cup -sarja käsittää viisi osakilpailuviikonloppua. Kuva: Jani Kekoni

Kauden 2017 Future Cup -sarja käsittää viisi osakilpailuviikonloppua. Kuva: Jani Kekoni

Ennakkoilmoittautuminen on avattu ja se päättyy 31.12.2016 klo 23:59. Kaikkien ennen vuodenvaihdetta ilmoittautuneiden kesken arvotaan, perinteiseen tapaan, neljä kappaletta slicks-kilparenkaita. Vuodenvaihteen jälkeen ilmoittautuminen jatkuu aina maaliskuun viimeiseen päivään saakka. Jokaisesta osakilpailuviikonlopusta nähdään kisakooste MTV3 Max -kanavalla sekä ns. jälkilähetyksenä heti sen jälkeen sarjan kotisivuilla.

Promoottori Kari Tasanko lupailee jälleen vauhdikasta kesää kaikille autourheilua seuraaville tahoille.

– Huhtikuussa käynnistyvän 15-vuotisjuhlakauden suunnitelmat ja toteutus on hyvällä mallilla huolimatta siitä, että emme neljättä osakilpailuviikonloppua pysty vielä vahvistamaan. Meillä oli siihen järjestäjä sovittuna, mutta heille tuli ymmärrettävä ylivoimainen este, joten siksi viivästys, koska parasta aikaa siihen neuvottelemme uutta paikkakuntaa sekä järjestäjää, Tasanko kertoo.

– Tähtäämme siihen, että jouluaattona julkaistavan pääpalkinnon lisäksi pystyisimme vahvistamaan myös avoinna olevan osakilpailuviikonlopun. Nyt on kuitenkin se aika vuodesta kun ilmoittautuminen on hyvä jättää, koska muistetaan, että vuodenvaihteeseen mennessä ilmoittautuneiden kesken arvotaan arvokas rengassarja, jolla sitten onnekas voi näyttää taitonsa tulevan kesän kuumilla pikipinnoilla, Tasanko jatkaa.

Future Cup -asfalttisprintsarja on nyt myös syvemmällä sosiaalisessa mediassa kuin koskaan. Ota meidät seurantaan!
– Facebook: www.facebook.com/FutureCup
– Instagram: www.instagram.com/futurecuprallisprint
– Twitter: www.twitter.com/FutureCupSprint

Future Cup asfalttisprintsarjan 2017 osakilpailuviikonloput:
1. 29.4.-30.4.2017 – Raasepori
2. 17.6.-18.6.2017 – Nokia
3. 15.7.-16.7.2017 – Jurva
4. 29.7.-30.7.2017 – Paikka ja järjestäjä toistaiseksi avoinna
5. 25.8.-26.8.2017 – Rovaniemi

Teksti: Jani Kekoni / Future Cup tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint