Ralli 16.08.2016

Forsström esittelee Suomessa ennennäkemättömän ralliauton

Alex Forsström Kuva: Josef Petru

Nuori rallilupaus Alex Forsström, 19, ja kartanlukija Eetu-Pekka Hellsten esittelevät tulevana viikonloppuna Turun SM-rallissa Suomessa ennennäkemättömän ralliauton Opel Adam R2:n. Myöskään Forsström ei ole rallin SM-tasolta tuttu nimi, sillä Turun SM-ralli on nuorelle rallikuljettajalle uran ensimmäinen yleisen luokan SM-tasolla.

Forsström odottaa omaa ja myös autonsa SM-debyyttiä innolla.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään Turkuun. Edessä on Opel Adam R2:n ja myös minun ensiesiintyminen yleisen luokan SM-tasolla. Yritetään saada ehjä ja hyvä suoritus aikaiseksi. Kovaa saa SM3-luokassa ajaa, jos aikoo pärjätä, mutta kovaahan Turkuun lähdetään ajamaan, Forsström muistuttaa.

Forsströmillä on jo yksi ralli uuden Opelin ratissa takana, kun hän osallistui heinäkuussa Virossa Juniorien rallin EM-sarjaan kuuluneeseen Rally Estoniaan, jossa lapsentautiviat ja huono tuuri veivät mahdollisuuden menestyä.

– Rallin avauspäivänä meillä oli moottorilämpöjen kanssa ongelmia. Saimme päivähuollossa automme kuntoon, mutta jouduimme toisella lenkillä starttaamaan hitaamman perään, jonka saimme EK:lla kiinni. Ohitustilanteessa ohitettava ajoi vahingossa meitä päin, jolloin raidetanko vääntyi ja jouduimme keskeyttämään.

– Rallin viimeisen päivän pääsimme ajamaan ilman murheita. Pystyimme ajamaan Opelin tehdaskuljettajia kovempaa ja kävimme jo lähellä luokkamme pohja-aikaakin, johon jäi matkaa 0,2 sekuntia. Tosi positiivinen fiilis jäi ja siksi on mukava päästä jatkamaan kautta Turussa, Forsström toteaa.

Turun SM-rallin jälkeen Forsström osallistuu vielä syyskuussa Latviassa ajettavaan Junioreiden EM-sarjan viimeinen osakilpailuun, jonne nuori suomalaiskuljettaja lähtee taistelemaan R2-luokan voitosta.

Salo latautuneena rallin SM-sarjan loppurutistukseen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli