Rata-ajo 20.11.2018

Formuloiden GP3-sarjan finaali Abu Dhabissa – Laaksonen hakee kauden päätteeksi hyvää tulosta

Formuloiden GP3-sarjan päätösosakilpailut ajetaan tulevana viikonloppuna Arabiemiraattien Abu Dhabissa. Kuva: GP3/LAT

Formuloiden GP3-sarjan lähes kahden kuukauden mittainen tauko päättyy tulevana viikonloppuna Abu Dhabissa. Edessä on kauden kaksi viimeistä osakilpailua, joissa ratkaistaan myös sarjan mestaruus.

Espanjalaisen Campos Racingin Simo Laaksosen, 20, valmistautuminen finaaliosakilpailuihin on sujunut suunnitellusti. Marttilalaisen syksyyn on kuulunut peruskunto-ohjelman läpivieminen, neuvottelujen käynnistäminen tulevalle kaudelle sekä kaksi ajosimulaattoripäivää tallin päämajassa Espanjassa.

– Työt ensi kautta varten on hyvissä ajoin aloitettu. Fysiikkaa on treenattu ja viime viikolla ajoin tallin päämajassa Espanjassa kaksi päivää ajosimulaattorilla, Laaksonen kertoo.

Laaksosella on Abu Dhabin radasta kokemusta viime kauden viimeisen kilpailun jälkeen ajetuista testeistä. Kilpaa hän ei ole Abu Dhabissa vielä kertaakaan ajanut.

– Vaikea sanoa, miten ajaminen lähtee taittumaan. Ajoimme viime vuonna täällä Campoksen kanssa testiä, joten jotain pohjaa meillä on. Tiedämme ainakin, mihin paikkoihin tulee keskittyä.

– Abu Dhabin rata ei kuulu suosikkieni joukkoon. Tällaiset uudet radat, kuten myös Sotshi, eivät ole makuuni, mutta avoimin mielin matkaan lähdetään, Laaksonen toteaa.

Simo Laaksonen. Kuva: GP3/LAT

Debyyttikauttaan GP3-sarjassa ajava Laaksonen on kerännyt kauden aikana 24 pistettä. Tavoite Abu Dhabin osalta ei ole muuttunut alkuperäisestä.

– Pitkän tauon jälkeen olisi tärkeätä päästä jo harjoituksissa nopeasti hyvään ajorytmiin ja hyvään tekemisen moodiin. Hyvä tulos aika-ajosta on tärkeää saavuttaa. Vaikka edessä on kauden viimeinen viikonloppu, niin tuleva kisa ei ole erityisasemassa. Näyttöjä on annettu jo pitkin kautta. Sarjan kaikki osakilpailut ovat yhtä tärkeitä.

– Mutta totta kai sitä haluaa lopettaa kauden mahdollisimman hyvin. Tuloksellinen tavoite on sama, mitä se on koko kauden ajan ollut. Ensimmäisessä kisassa kahdeksan nopeimman joukkoon, joka tuo hyvät mahdollisuudet pärjätä myös toisessa startissa, Laaksonen summaa.

GP3-sarjan finaaliviikonloppu käynnistyy vapailla harjoituksilla ja aika-ajolla, jotka ajetaan tulevana perjantaina klo 8:15 ja klo 13:10 Suomen aikaa. Viikonlopun ensimmäinen startti käynnistyy lauantaina klo 10:30 ja kauden päättävä toinen startti sunnuntaina klo 10:10 Suomen aikaa.

GP3-sarjan pistetilanne ennen Abu Dhabin osakilpailuja:

  1. Anthoine Hubert (FRA) 199
  2. Nikita Mazepin (RUS) 167
  3. Callum Ilott (GBR) 147

….

  1. Simo Laaksonen (FIN) 24

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo