Rata-ajo 30.08.2018

Formulat kisaavat jälleen Ahveniston moottoriradalla

Ahveniston radalla on luvassa kovaa kamppailua tulevana lauantaina. Kuva: Formula Academy Finland

Vain viikko edellisestä kisarupeamasta Kemorassa, on formuloiden taas aika asettua lähtöviivalle, tällä kertaa Ahveniston Moottoriradalla RATA-SM-tapahtumassa, tulevana lauantaina. Sarja vieraili Ahveniston haastavaksikin kutsutulla radalla ensimmäisen kerran kesäkuussa ja saapuu sinne jälleen.

Kisaviikonloppu vilisee formuloita, sillä tapahtumassa on mukana myös Pohjois-Euroopan Formula 4 -sarja, SMP F4 NEZ Championship. Formula Academy Finlandin lähdöt tullaan ajamaan yhdessä SMP F4 NEZ:n kanssa, joten lähtöruudukko on tavallista runsaampi. Osa kuskeista tulee ajamaan molempien sarjojen pisteistä.

Viikonloppuun käydään mielenkiintoisissa asetelmissa, Tuomas Haapalaisen johtaessa pisteissä sarjaa. Koko kolmen kärki on vaivaisten 13 pisteen sisällä, Jesse Salmenaution kärkkyessä toisena ja Michael Belovin tullessa heti tuntumassa kolmantena.

Kauden avauksessa Ahvenistolla mukana ollut Konsta Lappalainen, joka nappasi silloin voiton ja toisen sijan, saadaan taas lähtöviivalle. Nuorukainen lähtee janoamaan pisteitä:

– Hyvillä fiiliksillä tietysti lähdetään, mutta viikonlopusta ei tule helppo ja aika-ajossa pitää onnistua, sillä radalla on vaikea ohittaa. Voittoja lähdetään hakemaan kotiin, Lappalainen toteaa innokkaana.

– Viimeksi oli hyvä vauhti Ahvenistolla niin toivotaan, että vähintään yhtä hyvä kyyti on tänä viikonloppuna, ja uskon, että Lappalainen tulee oleen kovin vastus tälläkin kertaa, pistekärkisijaa pitävä Haapalainen pohtii.

Viikonloppu alkaa perjantain kahdella 40 minuutin mittaisella vapaalla harjoituksella. Lauantaina urakoidaan aamulla 15 minuutin aika-ajo, jonka jälkeen on vuorossa kaksi kisakoitosta: 25min +1 kierros ja 18min +1 kierros.

Viikonlopun aikataulu:

31.8.
Vapaa Harjoitus 1 – 10:00
Vapaa Harjoitus 2 – 13:45

1.9.
Aika-ajo – 10:00
Kisa 1 – 13:35
Kisa 2 – 15:55

Osallistujalista:

#2 PAVEL BULANTSEV
#10 KONSTA LAPPALAINEN
#20 IVAN BERETS
#27 IVAN SHVETSOV
#32 TUOMAS HAAPALAINEN
#56 MARKUS LAITALA
#57 MICHAEL BELOV
#69 JESSE SALMENAUTIO

Teksti: Formula Academy Finland Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo