Rata-ajo 19.09.2018

Formula Academy Finland -kisakauden parhaat kuskit selvillä tulevana lauantaina

Jesse Salmenautio lähtee kauden finaaliin ilman paineita. Kuva: Tero Niemistö

Kolmen viikon kisatauon jälkeen on aika asettaa formulat lähtöruudukkoon viimeisen kerran kisakaudella 2018. Formula Academy Finlandin nopea kalusto tulee kilpailemaan viidennen kisakoitoksensa RATA-SM-sarjan finaalitapahtumassa Alastaron moottoriradalla tulevana lauantaina.

Kuten aiemmassa osakilpailussa Ahvenistolla, myös Alastarossa formuloita on tavallista enemmän, sillä mukana on jälleen Pohjois-Euroopan Formula 4 -sarja, SMP F4 NEZ Championship.

Pistetaistelu käy jännittäväksi, sillä tällä hetkellä kärjessä 11 pisteen eroa pitänyt Tuomas Haapalainen ei pääse osallistumaan Alastaron osakilpailuun. Näin ollen kauden mestaruutta lähtee tavoittelemaan toisella ja kolmannella sijalla olevat Jesse Salmenautio ja Michael Belov, joilla keskinäistä eroa on vaivaiset viisi pistettä.

– Samanlaisella valmistautumisella lähdetään kuin mihin tahansa kisaviikonloppuun. Ihan turhaan ottaisin paineita tilanteesta, joten ajan niin hyvin kun pystyn ja se riittää mihin riittää, Salmenautio toteaa vaatimattomasti.

Lauantai-illan päätteeksi selviää viimein, ketkä kruunataan historiassa ensimmäisen Formula Academy Finland -kauden parhaiksi.

Viikonlopun aikataulu:

21.9.
Vapaa Harjoitus 1 – klo 10.00
Vapaa Harjoitus 2 – klo 13.45

22.9.
Aika-ajo – klo 10.15
Kisa 1 – klo 13.30
Kisa 2 – klo 16.45

Osallistujalista:

#2 PAVEL BULANTSEV
#10 KONSTA LAPPALAINEN
#12 JIMI HANNUS
#20 IVAN BERETS
#27 IVAN SHVETSOV
#56 MARKUS LAITALA
#57 MICHAEL BELOV
#69 JESSE SALMENAUTIO

Teksti: Formula Academy Finland Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo