Ralli 30.08.2018

Ford Motorcraft Rally Team lähtee loppukauteen kolmen auton voimin

Arttu Lähdeniemi. Kuva: Arttu Lähdeniemi/KA-team

Punkalaitumelainen Arttu Lähdeniemi ajaa loppukauden SM-rallit Ford Motorcraft Rally Teamin ilmoittamana.  

Ford Motorcraft Rally Team on Fordin maahantuojan, Oy Ford Ab:n, tukema rallitiimi, joka kilpailee Ralli SM -sarjan SM3-luokassa. Kaudella 2018 tiimin väreissä ajavat Niko Mäkinen ja Jani Luhtaniemi. Nyt tiimiin liittyy myös kolmas kuljettaja, 18-vuotias Arttu Lähdeniemi.

Arttu Lähdeniemen ja Ford Motorcraftin yhteinen taival alkoi jo heinäkuussa, kun Lähdeniemi osallistui kartturinsa Aki Suutarisen kanssa Suomen MM-ralliin Ford Motorcraftin ilmoittamana. Vaikka ensimmäinen MM-ralli päättyi näyttävään ulosajoon, ehti Lähdeniemi vakuuttaa tiimipäällikkö Arto Kumpumäen:

– Kuskissa on potentiaalia. Heinäkuinen Neste Ralli oli 18-vuotiaan kuskin ensimmäinen MM-ralli ja samalla ensimmäinen kisa turboautolla. Kaveri ajoi kovassa ryhmässä ennen keskeytystään tasaisen hienosti sijoille 6-9.

Asevelvollisuuttaan tällä hetkellä suorittava Lähdeniemi on ajanut tulokaskaudellaan Ralli SM -sarjassa vaihtelevalla menestyksellä. Seuraavaan osakilpailuun, Enset SM Ralliin, hän lähtee realistisin odotuksin:

– Edessä on uusi tiimi ja uusi ralli. Tavoitteena on ajaa SM3-luokan pisteille Enset SM Rallissa.

Samoilla linjoilla on myös Kumpumäki:

– Kautta on jäljellä kaksi osakilpailua. Nyt ei lähdetä ajamaan huippusijoituksista. Tärkeää on saada tuntumaa autoon, ajokokemusta sekä treeniä nuottikisoista. Jos siinä samalla tulee hyvä lopputulos, kyllä se meille kelpaa.

Ennen Ralli SM -sarjan toiseksi viimeistä osakilpailua Ford Motorcraft on tiimien SM-sarjassa neljäntenä. Kuljettajista Niko Mäkinen on SM3-luokassa upeasti neljäntenä ainoastaan kaksi pistettä pronssisijasta ja Jani Luhtaniemi on loppukauden hyvien suoritusten siivittämänä noussut yhdeksänneksi.

– Molemmat kuskit ovat ajaneet tässä kesätauon aikaan testiä ja ovat hyvin valmistautuneita ja motivoituneita viikonlopun kisaan. Jos kaikki natsaa kohdalleen, mahdollisuudet ovat vaikka mihin!

Ralli SM -sarjassa ajetaan kaudella 2018 yhteensä seitsemän osakilpailua: kolme talvella ja neljä kesällä. Seuraava osakilpailu on tulevana viikonloppuna ajettava Enset SM Ralli, ja kausi päättyy syyskuun lopussa Turun ja Salon maisemissa ajettavaan päätösosakilpailuun.

Teksti: Anu Haapalainen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli