Ralli 02.01.2020

Ford Fiesta -rallisarja palaa kotimaan rallikalenteriin

Jani Luhtaniemi, ajoi Ford Motorcraft Rally Teamissa kaudella 2018. Kuva: Tonigraphs / Toni Ollikainen.

Ford Fiesta -autojen oma merkkisarja tekee paluun kotimaiselle rallikartalle kaudella 2020. Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjaa ajetaan Ralli SM -sarjan yhteydessä.

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy on Ford Fiesta R2 -autojen oma merkkisarja. Monissa Euroopan maissa ajetaan vastaavaa merkkisarjaa, jossa nuoret kuljettajat kilpailevat tasaväkisellä kalustolla, jolla on mahdollisuus osallistua myös kansainvälisiin kilpailuihin.

Suomessa Ford Motorcraft FST -sarjan pisteistä on ajettu viimeksi kaudella 2017. Tällöin mestaruuden vei SM-kultaakin saavuttanut Miika Hokkanen. Sarjasta ovat aiemmin ponnistaneet kansainvälisen rallimaailman tietoisuuteen muun muassa tällä kaudella M-Sportin WRC-tiimissä ajava Teemu Suninen sekä Suomen ja Britannian rallimestaruudet nimiinsä vienyt Jukka Korhonen.

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjaan on mahdollista osallistua kaikkien Ralli SM -sarjan SM3-luokkaan kaudella 2020 ilmoittautuneiden Ford Fiesta -kuljettajien. Sarjassa ei siis ole erillistä ilmoittautumismaksua. Merkkisarjan paluun myötä myös Ford Motorcraft Rally Team palaa tiimien väliseen SM-taistoon.

– Sarjassa ei ajeta pelkästään sarjapalkinnosta, me tuemme kuljettajia jo kauden aikana. Jokaisessa SM-osakilpailussa kaksi parhaiten sijoittunutta Fiesta-kuljettajaa on oikeutettu ajamaan seuraavassa kisassa tiimimestaruuspisteistä. Näiden kuljettajien ilmoittautuminen hoidetaan aina tiimin kautta, kertoo sarjan puuhamies Arto Kumpumäki.

– Kauden päätteeksi FST-sarjan voittajaa odottaa sitten varsin hulppea palkinto, Kumpumäki jatkaa.

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan järjestäjänä toimii KMS Racing, joka on M-Sportin virallinen Ford Fiesta R2 -autojen Suomen toimija, osin myös maahantuoja. Sarjan tukijoina ovat M-Sport Poland ja Oy Ford Ab. Fordin Matti S Koponen kertoo, että sarja on erittäin mielenkiintoinen, koska avaa nuorille kuskeille ja tiimeille mahdollisuuden päästä näyttämään taitojaan edullisesti ja tasapuolisella kalustolla.

– On mukava nähdä, miten paljon nuoria ja koko perheitä on mukana tässä harrastuksessa. Menestyminen vaatii hyvät taustajoukot sekä osaavan huoltotiimin. Jännää on myös aikanaan nähdä, kuka näistä nuorista kuskeista nousee kokemuksen myötä ammattilaiseksi ja tuleviksi Suomen rallitähdiksi, Koponen toteaa.

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan pisteistä ajetaan Ralli SM -sarjan yhteydessä. Kausi alkaa tammikuun puolessa välissä Rovaniemeltä Arctic Lapland Rallystä ja päättyy syyskuun lopulla ajettavaan Pohjanmaa SM-Ralliin. Yhteensä osakilpailuita on kuusi.

Sarjasäännöt julkaistaan tammikuussa.

Teksti: Anu Haapalainen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli