Ralli 18.08.2016

Ford Fiesta -rallisarja jatkuu Turussa

Kuva: Jarno Saari

Viikonloppuna ajettavassa Turun Ralli SM -osakilpailussa etuvetoisten Ford Fiesta -autojen kuskit osallistuvat SM-pistekamppailun ohella myös Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjaan. Nyt edessä on kauden viides ja toiseksi viimeinen osakilpailu.

Tuloksellisesti Ford Motorcraftin värejä on tällä kaudella parhaiten edustanut Jukka Korhonen, joka on merkkisarjan johdossa ja SM-pistetaulukossakin toisena. Korhonen on ajanut onnistuneet ennakkotestit ja mies uhkuu menohaluja sillä kisataukoa on kertynyt yli kaksi kuukautta.

Ralli SM -sarjan ollessa kesätauolla, Fiesta-kuljettajista Miika Hokkanen lähti mittaamaan vauhtiaan kansainväliseen seuraan Suomen MM-osakilpailuun Neste Ralliin. Siellä Hokkanen ehti mainiosti neljänneksi, kun luokan voittoon ajoi Max Vatanen, joka ajaa Fiestallaan kansainvälisiä rallikisoja.

Hokkanen kilpaili kesän aikana myös Autoglym-rallissa, jossa Fiesta Motorcraft -kuskeista olivat mukana myös Niko Mäkinen ja Jonna Olkoniemi. Pohjoisen tyttö Olkoniemi saa nyt Turun osakilpailuun hyvän kilpakumppanin, etunimikaiman Ruotsista, kun Jonna Eson Brådhe saapuu ajamaan Fiesta R2:lla ensimmäisen kilpailunsa Suomessa.

Ralli SM -sarjassa on ollut pisteluokkien osalta käytäntönä ns. kiertävä lähtöjärjestys. Niinpä jälleen Turun osakilpailussa ensimmäisinä reitille starttaavat kaksivetoiset autot. Ensimmäiset Ford Fiesta R2-kuskit reitillä ovat Jukka Korhonen (numerolla 4), Henrik Pietarinen (8), Miika Hokkanen (9) ja Niko Mäkinen (12).

Kuva: Jarno Saari

Kuva: Jarno Saari

Turun SM-rallin starttaa perjantai-iltana klo 20 alkaen Aurajoen rannalta, josta suunnataan illan hämärässä ajettaville kolmelle erikoiskokeelle.

Lauantain ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden jälkeen palkintojenjako tapahtuu Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa klo 17 jälkeen.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli