Ralli 22.05.2017

Ford Fiesta -kuskeille kosolti menestystä Riihimäki Rallista

Samuli Vuorisalo vei voiton Riihimäellä ja Miika Hokkanen sijoittui toiseksi. Kuva: Jarno Saari

Viikonloppuna Riihimäellä ajettu kesäkauden avauskisa oli yksi kaikkein menestyksekkäimmistä SM-osakilpailuista Ford Fiesta R2 -kuljettajille. Voiton ja podiumsijan lisäksi yhteensä viisi Ford Motorcraft FST -sarjan kilpailijaa mahtui 10 parhaan joukkoon kaksivetoisten autojen SM3-luokassa.

Samuli Vuorisalo suoritti voitokkaan paluun reilun vuoden tauon jäljiltä. Vuonna 2014 SM-kultaa voittanut kuljettaja liittyi kesäkauden kynnyksellä Ford Motorcraft -tiimiin.

– Pieniä ongelmiakin matkalle mahtui, mutta onneksi ne aikahukat eivät vaikuttaneet lopputulokseen. Erittäin hieno ja kovavauhtinen kilpailu, Vuorisalo iloitsi.

Miika Hokkanen ajoi luokassa toiseksi ja hän vahvisti johtoaan merkkiluokan pistekärjessä. Ford Motorcraft -tiimin nimikkokuljettaja Niko Mäkinen saavutti kolmannen sijan, jonka ansiosta nuorukainen nousi Hokkasen perään toiseksi sarjataulukossa.

Jani Luhtaniemi jatkoi nousujohteista kauttaan ollen neljäs ja viides oli kokenut Teemu Kiiski. Muut Fiesta R2 -kuljettajat olivat epäonnisia: Anssi Valkonen kärsi vaihteisto-ongelmasta ja johdossa ajanut Henrik Pietarinen keskeytti ulosajoon.

– Rallin alussa oli kolme Fiestaa neljän kärjessä, joka antoi osviittaa, että hyvässä vauhdissa ollaan. Vuorisalon voitto oli tietenkin aivan huippujuttu. Hokkanen alkaa olla jo vakionimi SM-sarjan kärkikahinoissa. Myös Mäkinen ja Luhtaniemi olivat lähempänä kärkeä kuin alkukaudella, kiitteli sarjan puuhamies Arto Kumpumäki.

Ford Motorcraft FST -sarjan pistetilanne 4/7 osakilpailun jälkeen:

1. Miika Hokkanen 54
2. Niko Mäkinen 32
3. Jani Luhtaniemi 32
4. Henrik Pietarinen 25
5. Anssi Valkonen 18
6. Samuli Vuorisalo 15
7. Patric Öhman 13
8. Markus Manninen 8
9. Teemu Kiiski 6
10. Tom Hanle 5

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli