Ralli 16.12.2016

Ford Fiesta -kuskeilla kansainvälinen kauden päätös

Miika Hokkanen saamassa ajovinkkejä WRC-kuljettaja Elfyn Evansilta. Kuva: Dmack

Kisakauden 2016 tultua päätökseen M-Sport ja Dmack järjestivät yhdessä Shootout -tapahtuman, jonne kutsuttiin menestyneitä ja kauden aikana säväyttäneitä rallikuljettajia. Suomesta tämän arvokkaan huomion saivat osakseen Ford Fiesta-kuljettajista Miika Hokkanen ja Eerik Pietarinen.

Kutsun saamisen kriteerinä nuorille kuskeille oli menestyminen Dmack Fiesta Trophy -sarjassa tai sen yksittäisissä osakilpailuissa. Suomalaiskaksikko teki näyttönsä kotoisessa Neste Rallissa.

Miika Hokkanen oli Jyväskylän MM-rallissa kolmanneksi nopein Fiesta R2-kuljettaja, kun vastaavasti Eerik Pietarinen ansaitsi paikkansa hyvien pätkäaikojen perusteella, vaikka kisa jäikin kesken.

Viime viikon lopulla Englannissa järjestetyn Shootout -tapahtuman ohjelmassa oli käytännön kilpailuja ja testejä, joilla mitattiin nuorten kuljettajien taitoja.

Luonnollisesti kisaan kuului ajamista Fiesta R2-autolla, mutta lisäksi kuskien fyysiset ja psyykkiset ominaisuudet laitettiin puntariin.

Jonna Olkoniemi ja Enni Mälkönen valmiina talvikauden ennakkotesteihin. Kuva: Ford Motorcraft FST

Jonna Olkoniemi ja Enni Mälkönen valmiina talvikauden ennakkotesteihin. Kuva: Ford Motorcraft FST

Parhaiten kokonaisuuden hallinnut kuljettaja sai arvokkaan palkinnon eli osallistumisen yhteen MM-ralliin nelivetoisella Fiesta R5-autolla Drive Dmack -tiimissä.

Voittajan nimi julkaistiin viikonvaihteessa ja pääpalkinto matkasi Ranskaan, kun 18-vuotias Nicolas Ciamin valittiin parhaaksi. Vaikka suomalaiset eivät palkintoa saaneetkaan, tarjosi keikka Englantiin tärkeää kokemusta tulevalle uralle.

Ford Motorcraft -tiimi 2017:

Niko Mäkinen ja Jonna Olkoniemi

Tulevalla kaudella Ford Motorcraft FST -sarjaa ajetaan jälleen SM-sarjan osakilpailujen ohessa. Niko Mäkinen ja Jonna Olkoniemi on valittu virallisiksi Ford Motorcraft -kuljettajiksi.

Olkoniemi jatkaa viime kaudelta tutulla Fiesta R2T EcoBoost -mallilla, jollaisen samanlaisen on hankkinut tiimilleen myös Mäkinen.

Ford Motorcraft osallistuu myös tiimien väliseen SM-sarjaan. Siihen on muidenkin Ford Fiesta -kuljettajien mahdollista päästä ajamaan tiimipisteistä. Ne valitaan aiempien osakilpailujen menestyksen perusteella. Tarkemmat sarjasäännöt julkaistaan tammikuussa.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli