Karting 30.08.2018

Flying Finn -formulakerho tarjoaa uudenlaista iltapäivätoimintaa nuorille

AKK, Lahden FK-kerho ja Lahden Ahkera aloittavat uraauurtavan yhteistyön. Kuva: AKK Viestintä

Ensi viikosta alkaen 1.-2. luokkalaisilla lahtelaislapsilla on mahdollisuus saada ensimmäinen kosketus autourheilun maailmaan iltapäiväkerhotoiminnan parissa. Autourheilun kansallinen lajiliitto AKK, sen kartingiin erikoistunut jäsenseura Lahden FK-kerho sekä yleisurheilu- ja painiseura Lahden Ahkera mahdollistavat liikunnan iloa ja uusien kykyjen löytymistä 3.9. alkavassa Flying Finn -formulakerhossa.

Kunniakasta Flying Finn -nimeä kantava formulakerho on osa AKK:n kuljettajapolun kokonaisuutta, jossa tärkeä pohja tulevaisuuden harraste- ja kilpailutoiminnalle luodaan ruohonjuuritason aktivoivan ja mielekkään tekemisen kautta. Formulakerho koostuu kahdeksasta liikuntakerrasta, joista puolessa opetellaan turvallista ajamista alkeista lähtien ja puolessa liikutaan monipuolisesti leikin kautta – myös autourheilussa fyysinen kunto ja liikkuvuus ovat erittäin tärkeitä. Ajotunnit järjestetään Lahden FK-kerhon ajoradalla ja liikuntatunnit Lahden Ahkeran käyttämissä tiloissa.

Kerho on saanut tukea Suomen Olympiakomitealta osana Lasten Liikettä, jonka perustana ovat innostus, monipuolisuus ja -lajisuus, liike, leikki sekä terveelliset elämäntavat. Iltapäivätoiminnan ensimmäinen askel toteutettiin yhdessä lahtelaisen Kariston koulun kanssa.

”Nyt ensimmäistä kertaa historiassa järjestettävä Flying Finn -formulakerho on mahtava tapa tutustua kartingiin ja tempautua mukaan vauhdikkaaseen harrastukseen asiantuntevassa ja vastuullisessa opastuksessa. Kuka ties tässäkin kerhossa kipinä syttyy siihen malliin, että tulevaisuudessa näemme jonkun osallistujan maailmanluokan kilparadoilla! AKK:n nuorisotyön kehittämiseen liittyy paitsi aktiivinen paikallistyö, myös yli lajirajojen tehtävä yhteistyö. Onkin hienoa päästä toteuttamaan kerhoa yhdessä perinteikkäiden ja osaavien lahtelaisseurojen kanssa tällä uraauurtavalla konseptilla”, kuvailee AKK:n nuorisopäällikkö Rosa Pietikäinen.

1.-2. luokkalaisille suunnattuun, 3.9. käynnistyvään formulakerhoon osallistuu 15 lasta. Aiempaa ajo-, yleisurheilu- tai painikokemusta ei tarvita ja osallistuville lapsille tarjotaan kaikki välineet ajoharjoitteluun sekä formulakerhopaidat. Jokaiselle osallistujalle on otettu myös ryhmävakuutus sekä autourheilutapahtuman vakuutus.

Teksti: AKK Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting