Karting 21.07.2017

Flying Finn 100:n kesäkausi huipentui kartingin EM-osakilpailussa

Flying Finn 100 Race -kisaneitojen ympäröimänä kuvassa vas. Toni Vilander, Simo Puhakka, Jorma Lillbacka, Jean Todt ja Juhani Pakari. Kuva: AKK/Hannu Rainamo

Flying Finn 100 on edennyt juhlalliseen välietappiinsa. Alahärmän PowerParkissa 21.-23.7. kisattavan Flying Finn 100 Racen yhteydessä järjestettiin seremoniallinen luovutus, jossa hankkeen kautta kerätyt karting-autot lahjoitettiin autourheiluseurojen juniorityöhön ympäri Suomea. Mukana luovutuksessa oli läsnä myös autourheilumaailman arvovaltaisia nimiä, kuten FIA:n puheenjohtaja Jean Todt.

Suomen valtion 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi perustettu Flying Finn 100 on autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK:n, nuorisourheilun kehittämis- ja tukihanke, jonka tavoitteena on kerätä yhdessä yhteistyöyritysten ja autourheilutähtien kanssa sata uutta junior kart -kilpa-autoa, jotka ohjataan autourheiluseurojen junioritoimintaan ympäri Suomea.

Kartingin EM-osakilpailussa, Flying Finn 100 Racessa, hankkeelle kerättyjä autoja oli luovuttamassa autourheilun arvovaltaisia nimiä ja ammattilaisia, kuten FIA:n puheenjohtaja Jean Todt, rata-autoilija Toni Vilander, kartingkuljettaja Simo Puhakka ja AKK:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Pakari sekä toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio.

Nuorisourheilun tukihanke keräsi Todtilta kiitosta

AKK:n luotsaama hanke on edennyt vahvassa myötätuulessa, sillä heinäkuun puoliväliin mennessä karting-autoja on lahjoitettu yhteensä jo 74 kappaletta 45 eri yrityksen, yhteisön tai yksityishenkilön taholta. Kansainvälisen autoliiton puheenjohtaja Todt kiitteli sekä hankkeen myötä tehtävää tärkeää nuorisotyötä että itse kilpailun puitteita.

– Merkittävä hanke tuottaa myös merkittävää tulosta. Suomi on eräänlainen paratiisi kilpakuljettajille, oli laji sitten mikä tahansa. Maanne on hieno osoitus siitä, miten pienessä kansassa voi olla näin paljon intohimoa moottoriurheilua kohtaa. Se on lumoavaa, Todt tunnelmoi.

Flying Finn 100 -hanketta vetävä, AKK Sports Oy:n promoottori Jani Backman iloitsi sekä lahjoitusten että kumppaneiden määrästä.

– Nyt otetaan vielä loppukiri, niin saadaan 100 autoa juhlavuoden loppuun mennessä täyteen. Haastamme lisää toimijoita mukaan nuorisourheilun ja suomalaisen autourheilumenestyksen puolesta – mahtavien yhteistyökumppaneiden kanssa tästä saadaan paljon iloa nuorille, Backman muistuttaa.

Rata-autoilija Toni Vilander on yksi hankkeen kummiurheilijoista ja perustajista. Muun muassa Le Mansin 24-tunnin ajon voittajana tunnettu ja 2012 Vuoden Autourheilijaksi valittu Vilander pitää Flying Finn 100:aa merkittävänä yhteiskunnallisena panostuksena.

– On todella tärkeää, että saamme nuorisoa kartingin pariin, ei pelkästään kilpa- ja huippu-urheilun näkökulmasta. Karting on ylipäänsä hieno harrastus, joka kehittää nuoria monipuolisesti, ja lajin harrastaminen vie eteenpäin tärkeitä ajo- ja autonkäsittelytaitoja, jotka ovat suoraan avuksi siviililiikenteessä, Vilander summaa.

Vilanderin ja Simo Puhakan lisäksi Flying Finn 100:aa tukemaan on lähtenyt nimekäs joukko muitakin suomalaisia kuljettajatähtiä, kuten Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas ja Heikki Kovalainen, joista jokainen on luovuttanut oman nimikoidun karting-autonsa hankkeelle.

Teksti: AKK / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting