Karting 29.06.2017

Flying Finn 100 -hanke etenee kohti tavoitettaan – Nokian Renkaat lahjoitti kolme karting-autoa nuorille kuljettajalupauksille

Nokian Renkaat Oyj luovutti kolme junior kart -autoa Pirkanmaan Karting ry:lle keskiviikkona. Kuva: AKK Viestintä

AKK:n nuorisourheiluhanke Flying Finn 100 sai tukijoiltaan mieluisan lahjoituksen, kun Nokian Renkaat Oyj luovutti hankkeeseen liittyvät, kolme junior kart -autoa Pirkanmaan Karting ry:lle keskiviikkona 28.6. Kangasalla. Paikallisen seuran juniori-iltaan saapuneet 5-12-vuotiaat kuljettajataiturit iloitsivat uusista kilpureista, jotka pääsevät samoin tein tehokkaaseen harjoituskäyttöön.

Flying Finn 100 on suomalaisen autourheilun lajiliiton AKK:n ponnistus, jonka tavoitteena on kerätä yhdessä yhteistyöyritysten ja autourheilutähtien kanssa Suomen valtion 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sata uutta junior kart -kilpa-autoa, jotka ohjataan autourheiluseurojen nuorisotoimintaan ympäri Suomea. Hanke huipentuu heinäkuussa 22.-23.7. Alahärmän PowerParkissa ajettavaan kartingin EM-osakilpailuun, Flying Finn 100 Raceen.

Suomi100-tunnusta kantava hanke on kerännyt jo ilahduttavan määrän yhteistyöyrityksiä mukaan rakentamaan tulevaisuuden autourheilumenestystä. Flying Finn 100:aa tukemaan on lähtenyt myös nimekäs joukko suomalaisia kuljettajatähtiä, kuten Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas, joista jokainen on luovuttanut oman nimikoidun karting-autonsa hankkeelle. Tällä hetkellä kasassa on yhteensä lähes 70 juniorikilpuria, joiden saattaminen AKK:n jäsenseurojen käyttöön on aloitettu jo alkuvuodesta.

Nyt Pirkanmaan Karting ry:lle lahjoitetut Flying Finn 100 junior kartit on kuvitettu Nokian Renkaiden väreillä ja tunnuksilla, ja pääsevät jo kuluvana kesänä ilahduttamaan noin 6-9-vuotiaita tulevaisuuden rattitaitureita. Suositut juniori-illat ovat paikallisen kartingseuran harrastamisen pohja, joista kuljettajapolku jatkuu Hämeen harrastajakiertueen harjoituskilpailuiden kautta kansallisiin kilpailuihin – ja kukaties aina kansainvälisille areenoille.

”Nokian Renkaat on ollut tukemassa AKK:n Turvassa tiellä -hanketta jo muutaman vuoden ajan ja meille olikin luontevaa lähteä mukaan myös AKK:n Flying Finn 100 -hankkeeseen. On ilo edistää pirkanmaalaisten lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia lajin parissa, ja kuka ties olla mukana synnyttämässä tulevaisuuden F1-tähteä. Brändilähettiläämme, kaksinkertainen F1-mestari Mika Häkkinen on myös mukana hankkeessa omalla autolahjoituksellaan. Mika on hieno esikuva ja painottaa turvallisten varusteiden tärkeyttä autourheilussa. Uudet ja vankat karting-autot varmistavat lasten turvallisen harjoittelun, ja se on tietenkin tosi tärkeä asia meille”, toteaa Nokian Renkaiden markkinointi- ja viestintäjohtaja Antti-Jussi Tähtinen.

”Karting on autourheilun peruskivi ja tärkein osa AKK:n ja sen seurojen nuorisotyötä. On hienoa nähdä, että yritykset ja yhteisöt ovat lähteneet innokkaasti mukaan varmistamaan, että lapset ja nuoret pääsevät helposti ja turvallisesti harrastuksen alkuun. Vaikka kaikista innokkaista junnuista ei ehkä tulekaan F1-tähtiä, niin karting-harrastus on mielenpainuva kokemus kenelle tahansa. AKK kiittää Nokian Renkaat Oy:tä arvokkaasta panoksesta suomalaisen ja pirkanmaalaisen autourheilun hyväksi”, sanoo AKK:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio.

Lisätietoja Flying Finn 100 -hankkeesta:
flyingfinn100.fi
facebook.com/FlyingFinn100

Teksti: AKK Viestintä

Flying Finn 100 Race tuo Euroopan parhaat karting-kuljettajat PowerParkiin

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting