Karting 23.02.2017

Flying Finn 100 esittäytyy MM-hiihtoyleisölle Lahdessa

Flying Finn 100 –esittelypiste 23.2.-5.3. Lahti2017-kisojen Suomi100-kujalla. Pisteellä on mahdollista tutustua myös Pohjois-Euroopan suurimpaan moottoriurheilun rataprojektiin KymiRingiin. Kävijöille on luvassa lisäksi MM-ralliin liittyviä yllätyslahjoja. Kuva: AKK Tiedotus

Autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK:n, nuorisourheilun tukihanke Flying Finn 100 jatkaa tärkeän sanomansa välittämistä myös Lahden MM-hiihdoissa. Suomi100-kujalla koko tapahtuman ajan esillä olevaa hyväntekeväisyyshanketta edustaa myös kummikuljettaja Heikki Kovalainen, joka näkee nuorten urheilijalahjakkuuksien tukemisen erityisen tärkeänä.

Flying Finn 100:n tavoitteena on kerätä yhdessä yhteistyöyritysten ja autourheilutähtien kanssa Suomen valtion 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sata uutta junior kart –kilpa-autoa, jotka ohjataan autourheiluseurojen nuorisotoimintaan ympäri Suomea. Suomi 100 –tunnusta kantava hanke huipentuu heinäkuussa 22.-23.7. Alahärmän PowerParkissa ajettavaan kartingin EM-osakilpailuun, Flying Finn 100 Raceen.

Suomen juhlavuoden päähanke AKK:ssa on kerännyt jo ilahduttavan määrän yhteistyöyrityksiä mukaan rakentamaan tulevaisuuden autourheilumenestystä. Autolahjoitusten kärkisijaa pitää hallussaan tällä hetkellä Neste, jonka kautta seurojen käyttöön on päätynyt jo 10 junior kartia. Hankkeeseen ovat lähteneet innolla mukaan myös suomalaiset autourheilutähdet kuten Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas.

– Olemme saaneet tähän mennessä lahjoituksena jo hienot 55 autoa, ja haastammekin nyt kaikki MM-hiihtojen kumppanit ja autourheilun ystävät Lahden seudulla mukaan yhteiseen hyväntekeväisyyshankkeeseen, jonka avulla pääsee tarjoamaan nuorille paitsi mahdollisuuden harrastamiseen, myös väylän löytää lajin parissa lahjakkuutensa, kertoo AKK:n promoottori Jani Backman.

Sekä hankkeen kummikuljettajana että Lahti2017-kisojen latulähettiläänä toimiva, mm. F1-radoilta menestystä kerännyt Heikki Kovalainen pitää tärkeänä, että uusia kuljettajalupauksia löydetään Flying Finn 100:n avulla.

– Hankkeen avulla autetaan nuoria lahjakkuuksia eteenpäin ja sitä kautta turvataan meidän asemaamme maailman huipulla. Halusin lähteä mukaan kertomaan ja jakamaan omia kokemuksiani vielä jatkuvan urani eri vaiheista sekä kannustamaan nuoria urheilijoita tekemään töitä unelmiensa eteen ja saavuttamaan niitä.

– Mielestäni hiihdon ja autourheilun yhteistyö on luontevaa, molemmissa lajeissa tarvitaan pitkälti samoja fyysisiä ominaisuuksia – kestävyyttä, voimaa sekä räjähtävää nopeutta. Myös muita yhdistäviä tekijöitä on paljon, esimerkiksi molemmissa lajeissa suomalaiset ovat olleet maailman huipulla kautta aikojen, kuvailee Kovalainen urheilullista ”kaksoisrooliaan” Lahden MM-kisoissa.

Lisätietoja Flying Finn 100 -hankkeesta:

flyingfinn100.fi
facebook.com/FlyingFinn100

Teksti: AKK Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting