Flat Track 03.09.2018

Flattrack Team Finland haastajana Misanoon

Mikko Koskinen (69), Niclas Pöytälaakso (15), Lasse Kurvinen (365). Kuva: Flattrack Team Finland

Vuoden 2018 Flattrackin ”maailmanmestaruus” ratkaistaan tulevana viikonloppuna kerrasta poikki periaatteella Italian Misanossa. Suomea edustavilta kilpailijoilta löytyy tämän vuoden FIM Flat Track Cup -kilpailuun kokemusta, nuoruutta ja myös old school -tyyliä.

Lauantaina Misanossa FIM Flat Track Cup -kilpailuun Suomesta matkaavaan Flattrack Team Finland -tiimiin kuuluvat Mikko Koskinen, Niclas Pöytälaakso sekä Lasse Kurvinen.

Koskinen on suomalaisista kokenein sekä tämän hetken nopein flattrack-kuljettaja, jonka vauhti on ulkomaalaisilla kilpakumppaneilla tiedossa. Koskinen voitti kesällä Teivon Suomen Cup -osakilpailun. Lisäksi hän on voittanut kaksi Ruotsin mestaruusosakilpailua ja kerran sijoittunut toiseksi.

Niclas Pöytälaakso on hakemassa nuorena kuljettajana kokemusta ja haastamassa ulkomaalaisia kuskeja. Nuorukainen innostui MM-kisaan osallistumisesta kesällä ajetun Ruotsin Flattrack-osakilpailun jälkeen, jossa hän sijoittui toiseksi Koskisen jälkeen.

Lasse Kurvinen. Kuva: Flattrack Team Finland

Pitkän ajotauon jälkeen viime talvena jääradan veteraaniluokassa dominoinut mäntyharjulainen ja LK-racing Polaria -tiimin vetäjä Lasse Kurvinen pääsee toteuttamaan nuoruuden haavettaan olla vihdoin mukana kansainvälisessä arvokilpailussa ulkomailla. Kurvisen osallistuminen ulkomailla ajettaviin kansainvälisiin arvokilpailuihin on kahdesti kariutunut loukkaantumisiin Supermoton parissa 2000-luvun alkupuolella. Vaikka miehellä ei juuri Flat track -kokemusta ole, ajoi hän Teivon Suomen Cupin osakilpailussa kaikissa erissä toiseksi. Finaalissa sattuneen ulkokaarteen ratarikon myötä tullut hylkäys harmitti häntä erittäin paljon.

– Eihän tällainen enää pitänyt olla mahdollista, mutta kilpailun tulen ottamaan tosissani nuorempien seassa. Päämääränä on saada reissusta elämänkokemusta, Kurvinen toteaa.

Ulkomaalaisia kuljettajia kilpailussa on 18 mukaanlukien aikaisempina vuosina lajia hallinnut Italian Francesco Cecchini, joka on jälleen mukana kotimaisemissa. Mikko Koskinen on osallistunut edellisen kerran vuonna 2016 Tsekeissä (Mariánské Lázné) MM-osakilpailuun, jossa voitti kaikki karsintaerät kaatuen finaalissa toiselta sijalta. Jännittävää on siis nähdä kuinka suomalaisten vauhti riittää kilpailussa tänä vuonna.

Kilpailumatkaa voit seurata Niclas Pöytälaakson ja Lasse Kurvisen Facebook-sivuilta sekä instagram-sivuilta.

Teksti: Flattrack Team Finland Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Flat Track