Maarata 13.07.2016

Flat Track -kuljettajat viikonloppuna Tsekkeihin

Janne Rantala, Herman Kenkkilä ja Mikko Koskinen valmistautumassa Routakalliolla. Kuva Heini Antila

Seinäjoen Moottorikerhon Herman Kenkkilä, Mikko Koskinen sekä Janne Rantala suuntaavat viikonlopuksi kisaamaan maailman parhaimmistoa vastaan FIM Flat Track Cupin ensimmäiseen osakilpailuun. Kilpailu ajetaan Tsekin Marianske Laznen kilometrin mittaisella ovaalilla, jolla maaradan mestaruuksia on ratkottu jo yli neljän vuosikymmenen ajan.

Viime vuonna Herman Kenkkilä ja Mikko Koskinen järjestivät Ranskan Morizesissa yllätyksen ottamalla maaratakilpailusta toisen ja kolmannen palkintosijan sekä saavuttamalla Italian Terenzanon päätöskilpailun jälkeen loppusijoitukset neljä ja seitsemän. Nyt moottoripyöräurheilun monitoimimiehen Janne Rantalan liittyessä ryhmään, on Italian ja Iso-Britannian kärkimiehillä varmasti entistä ahtaampaa ilmajokelaiskolmikon laittaessa parastaan.

Yhdysvalloista rantautuneen ja muun muassa MotoGP-kuljettajien suosiman Flat Trackin alkutaival maassamme on edennyt paljolti edellä mainitun kolmikon voimin ja viimevuotinen kansainvälinen menestys toi varmistuksen lajin kehittämisen oikeasta suunnasta. Niinpä kyseisten pioneerien kotiradalla, Seinäjoen Routakalliolla onkin nähty tänä kesänä jo kymmenen kilpailuun valmista kuljettajaa ja lisää kuljettajia kerätään edelleen hyvähenkiseen ja yleisöystävälliseen moottoripyöräurheilulajiin.

Toivotamme kolmikolle onnea ja menestystä kansainväliseen kamppailuun, josta ei varmastikaan taas tapahtumia ja jännitystä tule puuttumaan, kun kolme rivillistä voitontahtoisia kuljettajia laukaistaan yhdenaikaisesti nopealle radalle taistelemaan finaalipaikoista sekä palkintosijoituksista.

Teksti: Martti Mäki-Jouppila

Heikkilä karsiutui jatkosta

Mustoset kaksoisvoittoon Kauhajoella

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata