Flat Track 09.09.2016

Flat Track -kuljettajat suuntaavat Ruotsiin

Rantala ja Laukkanen esittelemässä lajia Nokian moottoriurheilupäivässä.

Ruotsin Örebrossa ajettavan kansainvälisen Skandinavian Longtrack Trophyn yhteydessä huomenna lauantaina ajetaan myös Flat Track -kilpailu, jossa ilmoittautuneiden hyvä määrä enteilee tiivistä ja tapahtumarikasta kilpailua. Nopealle 1000 metrin radalle on lähetettävissä kuljettajia kolme täyttä rivillistä, joten yleisöystävällistä ja vauhdikasta kamppailua on varmasti tiedossa.

Suomesta Mariebergsin radalle länsinaapurin kaatoon lähtee kolme Seinäjoen Moottorikerhon Flat Track -kuljettajaa. Janne Rantala näytti varman vauhtinsa jo aiemmin kesällä ottamalla Tsekkien FIM Flat Track Cupin kakkossijan ja Mikko Koskisen kirjautti viime vuonna vastaavasti nimensä Ranskassa kolmossijalle. Kun lähtölistoilla on lisäksi entinen speedway-ammattilainen Kaj Laukkanen, joka ajaa myös maaratalähdöissä, lienee kilpakumppanien ja asiantuntevan yleisön kiinnostus suomalaisiin korkealla jo ennen ensimmäistäkään erää.

Flat Track lajina on nosteessa edullisuutensa ja yleisöystävällisyytensä vuoksi ja niinpä samana viikonloppuna kävi suomalaisille kutsu myös Viroon kilpailemaan, johon ei valitettavasti tällä kertaa ollut irrottaa miehistöä. Kansainvälinen yhteistyö on kuitenkin avattu ja uusia kisakumppaneita on saatavilla puolin ja toisin. Tämä kehitys toivottavasti enteilee myös MM-herruuden siirtymistä tulevaisuudessa pohjoisen pojille. Suomessa Flat Track -kalenterin seuraava kilpailu on 1.10. Seinäjoella, jonne ilmoittautuminen on avoinna.

Teksti ja kuva: Martti Mäki-Jouppila

Uusimmat

Lisää aiheesta

Flat Track