Pienoisautoilu 20.03.2016

FinTrack Tour 2016 sisäkilpailukausi päätökseen Oulussa

TSP-10 -sarjan10 parasta.

TSP-10 luokan eli ns. prostock sähkötouringluokan FinTrack Tourin neljäs ja kauden viimeinen osakilpailu ajettiin tänään Kiimingin Laivakankaan koululla.

Sarjan voitto oli ennen kisaa vielä avoinna, mutta kahden kauppa. Kolmen kilpailun jälkeen kahdella osakilpailuvoitolla luokkaa johtanut Vesa Yli ja kauden kaikissa kisoissa podiumille ajanut  Markus Åfelt – jommasta kummasta leivotaan kauden TSP-10 sarjan mestari. Myös sarjan kolmospaikasta tultaisiin näkemään tiukka taisto useamman kuljettajan kesken.

Luokka oli talvikaudella FTT-sarjan suurin, ja viikonlopun kisaan oli ilmoittautunutkin taas 30 kisaajaa. Alkuerien jälkeen Kalle Lehto Kymeen pienoisautokerhosta nappasi paalupaikan ennen Markus Åfeltia (RSRCA) ja Oulun pienoisautoilijoiden Vesa Yliä. Finaaleissa Kalle heilutti tahtipuikkoa ja nappasi voiton, Markus ajoi toiseksi ja Vesa kolmanneksi.  Tämä tarkoitti sitä että Vesa vei FTT 2016 TSP-10 -luokan sarjavoiton kahdella voitolla sekä kolmannella sijalla ennen Markuksen kolmea kakkossijaa. Tony Raikas ajoi kisassa neljänneksi ja varmisti samalla sarjan kolmospaikan. Sarjan loppupisteisiin laskettiin kolmen parhaan kisan pisteet neljästä ajetusta kisasta. Sarjaan osallistui kauden aikana reilu 50 kuljettajaa.

TSP-10 -sarjan voittaja Vesa Yli.

TSP-10 -sarjan voittaja Vesa Yli.

 

Sähkötouringin FinTrack Tour sarja jatkuu siis toukokuussa Kouvolassa TSM-10 ja TSS-10 luokan merkeissä. Kausi päättyy heinäkuun 23. päivä Laukaan kauniissa satamamiljöössä.

Teksi Vesa Yli

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu